Store portioner mad til fryseren
På mandag går det atter løs med arbejde for fulde drøn, og vi er nødt til at lære, at leve mere struktureret end vi har været vant til. Hverdagen kan være super hektisk og med vores arbejdstider, to børn og fritidsinteresser er det tit en udfordring at få det hele til at gå op. Det kender du garanteret godt, og derfor vil jeg dele dette indlæg med dig. Jeg har brugt de seneste 3 dage på at lave store portioner mad til fryseren – Det er en super hjælp i hverdagen til de mest hektiske dage. Jeg har valgt retter, der er særligt fryseegnede, og som kan gå til flere slags tilbehør som salat, pasta, ris eller kartofler – nemt skal det være.
Jeg har brugt tilbudsaviser for at få et overblik over de forskellige tilbud, særligt kødtilbud betaler sig at undersøge. Æg og grøntsager er købt hos “lille østergaard økologi” og jeg har i alt brugt ca. 1600 kr. på mine hjemmelavede færdigretter – det er altså ca. 60 kr. pr ret til 4 personer og portionerne er som sagt store! 😉
Jeg har nu fyldt fryseren med:
1 stor portion bøf med løg i sovs
2 store lasagner
2 portioner kødsauce
2 portioner italienske kødboller i tomatsauce
2 madtærter
1 stor portion kyllinge-karrysuppe
2 portioner kylling con carne
2 portioner høns i asparges
3 portioner kartoffelsuppe
2 portioner boller i karry
1 stor portion koteletter i fad
2 store portioner kylling i fad
1 pose deller
2 portioner chili con carne
1 portion pizza.
Se mine 20 favorit fryseretter
Jeg har valgt, at dosere portionerne så de er store, så er der nemlig nok til gæster eller til madpakken næste dag på job 🙂
Til retterne brugte jeg b.la. 2 kg løg, 10 fed hvidløg, 4 kg oksekød, 2 kg svinekød, 3 kg kyllingefilet, 1 hel kylling, 10 dåser flåede tomater, 18 æg og meget mere 🙂
Find opskrifter på bloggens facebookside
Kødet er købt her:
500g Hakket oksekød 6-10% på tilbud i Lidl : 22kr. (8pakker)
2 kg. Hakket svinekød i Lidl til 59 kr.
3200g ferske kyllingefilet i føtex til 199 kr.
Hel fersk kylling I Rema1000 til 39 kr.
Alexandra laursen
26. september 2017 at 16:40Ser lækkert ud men hvad gør du når det skal varmes op er det micro el ovn ?
Skiller sovsen ik ??
Anne Sofie
26. september 2017 at 17:16Ja det kan man sagtens uden det skiller. Jeg tager det altid op af fryseren dagen forinden – det kommes på køl hvor det kan tø langsomt op. Jeg varmer det enten i gryde eller ovn 🙂
God fornøjelse, det er virkelig en kæmpe hjælp til de hektiske dage. I aften har vi selv spist chili con carne fra fryseren – det var rigtig skønt, da vi er ramt af sygdom.
Held og lykke med det! 🙂