Blog posts

Julefrokost ud af huset – bestil allerede nu

Julefrokost ud af huset – bestil allerede nu

Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

Julefrokost ud af huset – bestil allerede nu

Indeholder reklame for Frimann´s gourmet→ Har du planer om at bestille julefrokost ud af huset, er det en rigtig god ide at få styr på det allerede nu. Sommerferien er for de flestes vedkommende ved at være slut, men vi har forhåbentlig fortsat et par strandture og grillaftener på terrassen tilgode. Derfor virker det måske en smule overdreven at planlægge julefrokost her midt august. Ikke desto mindre vil jeg helt og aldeles ganske velment anbefale dig at være ude i god tid i år, medmindre du har tænkt dig at stå for maden selv. 

Ligesom det er vigtigt at være ude i god tid, når sommerferie eller lokalet til en fest skal bookes, er det også en stor fordel at få styr på maden til en julefrokost. Det rart at have et bredt udvalg at vælge imellem, men det er også dejligt at gafle de bedste tilbud og i det hele taget ende med at bestille en menu, du er helt tilfreds med. 

Forberedelse af konfirmation

Til foråret skal min ældste søn konfirmeres, og vi er godt i gang med planlægningen – ifølge venner, familie og kolleger er vi sent ude, men hvor lang tid i forvejen, er der egentlig behov for at få styr på den slags? Jeg blev i hvert fald noget forbavset over at ramle ind i det ene udlejede lokale efter det andet, da vi skulle finde et sted at holde festen – alt var udlejet allerede 1½ år i forvejen. Heldigvis var vi enormt heldige for et par måneder siden, da vi fandt den fineste spejderhytte 10 minutters kørsel fra vores bopæl midt i idylliske omgivelser.

Julefrokost ud af huset – bestil allerede nu

I forbindelse med planlægning af konfirmationen har jeg nærmest støvsuget nettet for tilbud fra restauranter og catering, jeg har sammenlignet menuer og priser samt overvejet muligheden for selv at stå for maden. Det er konfirmandens ønske, at mor laver al tilbehør, mens slagteren griller en helstegt pattegris. Vi er dog endt med et fornuftigt kompromis, der gør, at jeg både kan overskue at arrangere borddækning/pynt, underholdning og det der ellers kræves til den store dag. Forret og tilbehør samt forskellige salater bestiller vi ved et cateringfirma – jeg står for sauce, dressinger, pestoer, brød og små hapsere samt kage -og dessertbuffet, mens slagteren står for pattegrisen.

Julefrokost ud af huset - få styr på menuen allerede nu
Frimann´s gourmet
Frimann´s gourmetmad – julefrokost ud af huset

I min noget kritiske søgen efter en passende menu til konfirmationen har jeg fået øjnene op for cateringfirmaet Frimann´s gourmet, der som navnet tydeligt røber, laver gourmetmad ud af huset. Deres hjemmeside skiller sig betydeligt ud fra tilsvarende cateringfirmaer. Frimann´s gourmet består af et hold dygtige uddannede kokke, der laver maden fra bunden og går højt op i smag og kvalitet – deres passion for mad og råvarer skinner igennem i tekst og billeder. For mig er det vigtigt at vide, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan de behandles. At de laver maden ud fra de 5 grundsmage er bare vand på min mølle – det gør, at jeg tør at bestille maden udefra til noget så stort som en konfirmation. Mad skal smage af noget og være en god oplevelse hver gang, det vil jeg aldrig gå på kompromis med, hvilket jeg tydeligt fornemmer også er ånden i Frimann´s gourmet.

Prøv min opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce med mørk rom og portvin her

Frimann´s julefrokostmenuer ser bragende gode ud, der er noget for enhver smag og pengepung – der er både traditionelle menuer og den med et tvist. Se Frimann´s forskellige forslag til julefrokostmenuer ud af huset eller få et skræddersyet tilbud ved at kontakte dem. Menuerne kan bestilles fra 10 personer op til 500 personer, hvilket må siges at kunne imødekomme de fleste behov, om du skal arrangere privat eller til arbejdspladsen.

Julefrokost ud af huset - få styr på menuen allerede nu
Frimann´s gourmet
Julefrokost ud af huset - få styr på menuen allerede nu
Frimann´s gourmet
Julefrokost ud af huset - få styr på menuen allerede nu
Frimann´s gourmet

Jeg håber, at jeg har skabt inspiration til mad og planlægning til din næste fest, om ikke andet kan du forhåbentlig bruge mit råd om at være ude i god tid både ift. booking af lokale og mad – det er i hvert fald en lektie jeg tager med mig til lillebrors konfirmation. 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

 1. Lene
  14. august 2019 at 3:49 PM
  Reply

  Selvom sommeren forhåbentlig ikke er slut, løber mine tænder i vand ved synet af de lækre anretninger med julemad.

  Jeg skal selv holde rund fødselsdag om 24 dage for 14 veninder, men er ikke nået længere end til borddækningen, indkøb af masser af champagne og overskriften ‘Tapas’ på maden. Måske skal jeg snart fintænke det lidt?

  Kh Lene

  • Anne Sofie
   14. august 2019 at 4:58 PM

   Hvor lyder det skønt! Du har overskriften og champagnen i hus, så skal det nok gå – god fest! 🙂

   De bedste hilsner
   Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.