Blog posts

Hjemmelavet kryddersnaps med havtorn og porse

Hjemmelavet kryddersnaps med havtorn og porse

Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken, Vin & drinks

Hjemmelavet kryddersnaps

Hjemmelavet kryddersnaps, elsker du ikke bare det til en god frokost ? I efterårsferien var vi på krydderjagt efter naturens urter. Vi skal nemlig lave hjemmelavet kryddersnaps. På vores sommerhusferie på Læsø, fandt vi porse og strandmalurt. Fryseren blev fyldt med smukke havtorn fra Blokhus fra sidste weekends mol. Jeg har i den forbindelse lavet havtorn sirup og essens til kryddersnaps eller bjesk om man vil. Ekstraten skal bruges til at lave skønne flasker med god hjemmelavet kryddersnaps. Det blev til 1 stk. glas ekstrat med havtorn, 1 stk. havtorn og timian og et glas med porse og et med strandmalurt. Det skal stå og trække i nogen tid, mindst 3 mdr. og så skal det senere fortyndes. Jeg er spændt på det og glæder mig til at få en hjemmelavet kryddersnaps til en god frokost. Det hører vinteren til.

Hjemmelavet kryddersnaps
Der laves ekstrat
Hjemmelavet kryddersnaps
Porse
Hjemmelavet kryddersnaps
Havtorn fra Blokhus
Hjemmelavet kryddersnaps
Porse og strandmalurt fra Læsø

Hjemmelavet kryddersnaps

Dette skal du bruge

  • Sæsonens urter, eksempelvis havtorn, slåen, æble, eller porse.
  • 2 store flasker Brøndumsnaps
  • Små glas til essens
  • En tragt

Sådan gør du

Find havtorn og slåenbær ved vesterhavet langs kysten. Jeg har spottet rigtig mange ved Løkken, Lønstrup og Blokhus. De fine bær har godt af en tur i fryseren i et par dage inden de arbejdes med, det gør bærrene sødere og nemmere at arbejde med. Om du bruger bær eller urter skal det blandes med snaps. Hæld ca. 2 dl. Brøndumsnaps på små flasker eller et glas med låg. Tilsæt de urter eller bær du ønsker til din essens. Stil dine glas med ekstrat mørkt og køligt og lad det trække i ca. 3 mdr. afhængig af urternes styrke. Når din snapseekstrat har trukket tilpas længe ( duft og smag til undervejs) skal den blandes og fortyndes med mere Brøndumsnaps. Nydes afkølet til en god frokost.

Hjemmelavet kryddersnaps
Glas med forskellige snapseekstrat

Vi lavede en stor portion kryddersnaps og derfor fik alle bedsteforældre og oldemødre sådan et par flasker i julegave fra børnene. De hver en flaske med havtorn & timian og en flaske med porse. Det var et stort hit og børnene havde været med i hele processen, så det var helt oplagt som hjemmelavede gaver.

Hjemmelavet kryddersnaps Hjemmelavet kryddersnaps

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.