Italiensk kamsteg i tomatsauce
Italiensk kamsteg i tomatsauce er en af de retter, der nærmest laver sig selv, imens du slænger dig i sofaen. Derfor er det også en oplagt hverdagsret af den bedre slags naturligvis. Alle ingredienser lægges i en dyb bageplade, hvorefter de krydres og bages i ovnen i omkring 1,5 time ved 200 grader varmluft. Serveres til enten sprøde ovnbagte kartofler eller pasta.
Retten er klassisk italiensk, og hver mundfuld bringer dejlige minder om Toscana med sig – her er på alle måder tale om god solid comfort food. I Toscana ville man nok lave retten med vildsvin, men ellers er smagen meget lig de retter, vi kender fra det fantastiske smagfulde køkken.
Vild med italiensk ? læs med her → Langtidsstegt svineskank i tomatsauce
Italiensk kamsteg i tomatsauce
Dette skal du bruge
- 1 kamsteg på ca. 1 kg
- 2 dåser flåede tomater
- 3 store gulerødder
- Ca. 250 gram champignon, halveret
- 3 store løg i grove stykker
- 3-4 fed hvidløg i tynde skiver
- 2 gode håndfulde rippet grønkål
- Saften fra en halv citron
- ca. en ½ dl. balsamicoeddike
- ca. 3 spsk. olivenolie
- 5-6 kviste frisk timian
- Frisk rosmarin eller 1 spsk. tørret
- Et par drys tørret chiliflager
- Salt og peber
- Evt. lidt revet parmesanost
- Pasta eller kartofler
- Pynt med friske basilikumblade
Sådan gør du
- Skær kamstegen i 8-10 lige store stykker (afhængig af størrelse). Kom salt mellem sværene og gnid alle stykkerne med salt og peber. Stil dem oprejst i en dyb bradepande. Hæld lidt olivenolie i bradepanden.
- Skær gulerødder og champignons i grove halveret stykker, nip grønkålen af stilken. snit hvidløg og løg og Kom det hele i bradepanden – fordel grøntsagerne mellem kødstykkerne. Hæld de flåede tomater ved sammen med citronsaft og balsamicoeddie, mix det rundt i bradepanden så det fordeles jævnt.
- Krydr med timian, rosmarin, chili, salt og peber. Kom nu bradepanden i en varm ovn på 200 grader varmluft i ca. 1,5 time. Rør i tomatsaucen et par gange undervejs.
- Serveres til pasta penne eller sprøde ovnbagte kartofler, drys med lidt revet parmesanost og friske krydderurter.
Italiensk kamsteg i tomatsauce – værs´go 🙂
Psssssst : Hvis du er hurtig, kan du se hele tilblivelsen af denne ret i min “story” på Instagram
Prøv også → Hjemmelavet porchetta
Rigtig go´appetit!