Blog posts

Den ultimative ribbensburger

Den ultimative ribbensburger

Velkommen i mit køkken

Den ultimative ribbensburger

Den ultimative ribbensburger er herhjemme en burger, der er lavet af en god langtidsstegt ribbensteg pakket ind i bløde og let sprøde burgerboller. Her er tale om en saftig og smagfuld steg med knasende sprøde svær omgivet af herlige bombardementer af smagsindtryk fra en omgang lækker hjemmelavet rødkål og ditto syltede agurker.

Den ultimative ribbensburger er ikke just en af de retter, vi spiser ofte – det bliver måske til et par gange årligt. Når jeg disker op med en omgang hjemmelavet ribbensburger, bringer det enorm madglæde med sig hver eneste gang – det er en af de helt taknemmelige retter, som mand og børn jubler over. Opskriften er klassisk og enkel, men der er absolut kredset om burgeren med vigtige detaljer fra diverse smagsgivere. Det vigtigste ved denne ret, er at vælge de gode råvarer. Jeg bruger f.eks. en ribbenssteg fra friland købt hos slagteren. Jeg laver også mine egne rødkål og syltede agurker. Burgerbollerne køber jeg gerne, da jeg ikke formår, at lave nogle der er bedre, end de bedste jeg køber. 

Den ultimative ribbensburger   

Dette skal du bruge 

  • En god ribbensteg på ca. 1-1,5 kg
  • 1 appelsin, usprøjtet
  • Saften fra en ½ citron
  • 4-5 laurbærblade
  • Fint salt mellem sværene
  • Groft salt ovenpå svær
  • Peber, gerne hele peberkorn
  • Et par kviste frisk timian
  • Gode burgerboller
  • Lidt salatmayonaise 
  • Evt. lidt sennep
  • Syltede agurker
  • Hjemmelavet rødkål

Den ultimative ribbensburger

Sådan gør du

  1. Rids sværene, undgå at skære ned i kødet. Gnid alle svær med en halveret citron, der må gerne komme en anelse saft ned til kødet. Kom fint salt ned mellem alle svær og massér salt og peber rundt om hele stegen. Lad den ligge på køkkenbordet i en lille halv time inden den kommer i ovnen.
  2. Kom laurbærblade under stegen og skær appelsinen i tynde skiver, læg dem under stegen. 
  3. Drys stegen med groft salt og kom den i en forvarmet ovn på 120-130 grader i ca. 3½ time.
  4. Imens kan du lave rødkål. 
  5. Når stegen har fået omkring 3½ time, skrues varmen op på 230 grader, giv stegen 20-30 minutter til sværene er sprøde. Giv den evt. et par minutter på grill. 
  6. Lad stegen hvile i ca. 10 minutter inden den skæres i skiver. Bag burgerbollerne imens. pensl evt. burgerbollerne med stegeskyen fra stegen, det giver lidt ekstra smag og en flot blank bolle.
  7. Saml nu den ultimative ribbensburger. Smør bollerne med salatmayonaise/sennep, fyld den med skiver af steg, rødkål og syltede agurker. 

Få opskriften på hjemmelavet rødkål→ her

Den ultimative ribbensburger Den ultimative ribbensburgerDen ultimative ribbensburger

Den ultimative ribbensburger

Den ultimative ribbensburger
Den ultimative ribbensburger Den ultimative ribbensburger Den ultimative ribbensburger Den ultimative ribbensburger Den ultimative ribbensburger
Den ultimative ribbensburger – værs´go
Rigtig go´appetit!
”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar