God græskarsuppe med græsk youghurt og parmesan
Jeg er vild med en god græskarsuppe, det smager dejligt, er super sundt, og så er det altså en SU-venlig spise. Lige nu er de smukke græskar på deres højeste – de ses overalt i supermarkeder og som pynt ved huse og i butiksudstillinger. Mange timer bruges på at kreere flotte og sjove græskarhoveder, og vi nyder hyggen omkring de kulørte lysende græskarhoveder.
Græskar er en yderst anvendelig grøntsag. Særligt det Japanske hokkaido er en sund spise, der smager dejligt – bedre end dets artsfæller, hvis du spørger mig (tilpas sødme, nøddeagtig og frisk).Det er fyldt med gode antioxidanter og ser super flot ud med dets farverige kød. Græskarkernerne er også super lækre, og kan ristes i ovnen og efterfølgende saltes – du kan også stege dem på en pande med en klat smør og krydre dem med chili, spidskommen, karry eller lige det du bedst kan lide. De er lækre som snacks og toppings ovenpå en god græskarsuppe eller i en salat – det giver et saltet, krydret og sprødt element, der gør underværker for enhver salat.
Endnu en skøn græskarsuppe
Det er utrolig enkelt at lave en god græskarsuppe, og man behøver slet ikke at følge en opskrift, for at få det til at smage dejligt. Det handler om at bruge at bruge nogle gode ingredienser – opskriften her er lavet ud fra de råvarer, jeg lige havde i køleskabet – det er en oplagt “tøm køleskabet ret”.
God græskarsuppe med græsk youghurt og parmesan
Dette skal du bruge til din græskarsuppe
- 1 hokkaido græskar
- Rapsolie/smør til stegning
- 1-2 gule løg
- 1 stor porre
- 3 fed hvidlløg
- 1 stor rød snack peberfrugt
- 2 store gulerødder
- 1 persillerod
- Halvdelen af et stort blomkål
- Et stykke frisk ingefær 3 x 3 cm
- Et stykke knoldselleri
- 3-4 spsk. græsk youghurt
- Saften fra en ½ citron
- Frisk timian
- Lidt chili, enten tørret eller frisk
- ca. 1 dl. revet parmesanost
- Evt. grøntsagsbouillon/hønsebouillon
- Salt og peber
Toppings til suppen
- 1 sprødt æble i små tern
- Frisk timian
- Sprøde smørstegte tynde skiver blomkål
- Lidt friske porreringe
- Græsk youghurt
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Evt. lidt revet parmesan
Sådan gør du
- Skræl, hak og snit grøntsager. Skær skallen af græskarret, skær det i grove stykker.
- Svits græskarstykkerne i olie/smør i en tykbundet gryde i et par minutter, drys med timian, salt og peber. Kom løg, porrestykker og hvidløg ved, svits let.
- Kom de resterende grøntsager ned i gryden og hæld vand ved til det lige netop dækker, lad det hele koge i ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre.
- Hæld kogevandet i en skål (gemmes), blend nu grydens indhold med en stavblender, til du har en homogen ensartet masse. Hæld nu kogevandet ved og tilsæt citronsaft, parmesan og græsk youghurt.
- Lad det småsimre i et par minutter til suppen er godt gennemvarm. Smag til med frisk timian, salt og peber og lidt citronsaft.
- Hæld græskarsuppen på dybe tallerkener eller skåle og pynt med 1 tsk. græsk youghurt og div. toppings.
Opskriften på denne græskarsuppe rakte til to dage herhjemme, dagen efter krydrede jeg suppen med lidt mere chili og tilsatte 1 dåse kokosmælk, hvilket gav suppen nye herlige smagsindtryk og fylde. Spis evt. lidt sprødt brød til.
Rigtig go´appetit!