Opskrift på den dejligste blommemarmelade
Som lovet kommer her min opskrift på den dejligste blommemarmelade perfekt til nybagte boller, knækbrød, ovenpå ostemadder og i kager og desserter. Mit blommetræ bugner med saftige og lækre blommer lige nu. Vores træ har alle dage været meget gavmildt, men i år har vi flere blommer end vi plejer – det skal derfor gå lidt tjept med høsten i år.
Blommehøst
I lørdags fyldte jeg to store 10 liters baljer med blommer på mindre end et kvarter ved blot at rydde 5 grene. Jeg kan umuligt nå at få brugt dem alle, og har derfor bedt nabo og familie om at give et nap med. Min mor fik 10 kg med hjem til saft og marmelade, resten må gå til fugle, kolleger og elever på skolen.
Denne dejlige version af blommemarmelade holder jeg meget af, da den på én gang både er sød og en lille smule syrlig. Vi spiser marmeladen ovenpå boller og ostmadder i pandekager og på knækbrød. Jeg fik lavet et rigtig stort glas, hvilket jeg er meget glad for, for det smager vidunderligt. Det er skønt, at vi kan få glæde af vores blommer i månedsvis ved at omdanne dem til lækre produkter til det søde og salte køkken. Find alle mine opskrifter med blommer ved at bruge søgefeltet her på bloggen, søg på blommer og du vil finde.
Prøv også min opskrift på denne skønne blommetrifli som er en rigtig god mormorklassiker
Opskrift på den dejligste blommemarmelade
Ingredienser
- 1 kg blommer udstenet
- 400 gram sukker
- 2 spsk. brun farin
- ½ stang vanilje
- 1½-2 tsk. rød melatin
- 5 spsk. vand
Sådan gør du
- Vaks blommerne og udsten dem. Skær blommerne i kvarte og hæld dem i en tykbundet gryde med vand, sukker og vanilje. Lad det småsimre under låg i ca. 20 minutter til konsistensen på blommerne er passende til marmelade
- Sluk for varmen og lad det køle lidt af inden du tilsætter melatin og evt. lidt atamon. Rør det godt sammen og lad det jævne.
- Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede glas for længere holdbarhed. Opbevares køligt og mørkt i op til 3 måneder.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie