Blog posts

Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto

Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto

Mandagsfisk, Velkommen i mit køkken

Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto

Denne uges mandagsfisk bestod af laks med frisk pasta vendt i aspargespesto, en ny opskrift der fik sin form undervejs i tilberedningen – endnu en succesfuld fiskeret. Læs mere om vores koncept med mandagsfisk her. Denne ret var drengene vilde med, de elsker nemlig både laks, pasta og pesto, så succeskriteriet var pænt defineret på forhånd. Jeg øver mig i at spise laks, jeg er ikke videre begejstret for smagen i fede fisk endnu, så det er små bidder, der ryger indenbords, men lidt har også ret. 

Derimod er jeg ekstra begejstret for min nye ide med aspargespesto, en anderledes men yderst velsmagende pesto, der smager fantastisk sammen med den friske pasta – den er spækket med sæsonens nye sprøde asparges, og er helt sikkert en ny favorit herhjemme. Som så mange andre fiskeretter tager det ikke mere end godt 20 minutter at smække denne udsøgte ret sammen. 

Frisk hjemmelavet pasta eller den fra køledisken

Går du efter at lave din egen friske hjemmelavede pasta, rækker 20 minutter nok ikke helt, men har du forberedt dejen forinden, kan du have retten klar indenfor en time. Find opskriften på hjemmelavet pasta lige her og læs mine andre lækre fiskeopskrifter her – jeg kan endnu ikke prale af det store repertoire, men det er også kun de bedste fiskeretter, jeg deler. Jeg brugte et stykke økologisk laksefilet som denne, vi var heldige at få til en meget rimelig pris.  

Aspargespesto aspargespesto Ovnbagt laks Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto Pasta med aspargespesto Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto

Laks med frisk pasta vendt i aspargespesto

Ret Pastaret
Køkken Dansk
Keyword Fisk, Laks, mandagsfisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram grønne asparges
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • dl olivenolie
  • ½ dl parmesanost
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 400 gram frisk pasta
  • 400-500 gram laksefilet
  • 1 håndfuld dild
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 3 stængler forårsløg
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • 15 gram revet parmesan
  • 1 håndfuld dild

Sådan gør du

  • Skold de grønne asparges i et par minutter i kogende saltet vand. Skær hovederne af og stil dem til side til senere brug. De skal blandes sammen med pastaen og aspargespestoen inden servering.
  • Kom de dampede asparges i en foodprocessor/god blender sammen med hvidløg, olivenolie, ½ dl. parmesanost, salt, peber og citronsaft. Blend det indtil du har en god flydende pestokonsistens, smag til med salt, peber, ost og citron. Hæld aspargespestoen i en skål til senere.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Gør din laksefilet klar, dup med køkkenrulle. Dryp lidt olivenolie i et ildfast fad og lag laksen heri med skindsiden nedad. Krydr laksen med flagesalt, frikkværnet peber, lidt chiliflager og lag tynde skiver lime og forårsløg ovenpå. Bag laksen i den varme ovn i ca. 10-12 minutter afhængig af tykkelse. Brug ventetiden til at klargøre de øvrige ingredienser.
  • Kom den friske pasta i en stor gryde med kogende saltet vand, lad den koge i ca. 2 minutter.
  • Hæld olivenolie på en pande og svits finthakket forårsløg, hæld pastaen på panden og tilsæt de friskbælgede ærter samt det meste af den grønne aspargespesto. Vend det hele rundt over flere omgange ved hjælp af en madpincet eller pølsetang. Hæld også de skoldede aspargeshoveder ved og drys godt med revet grana eller parmesanost.
  • Drys den færdigbagte laks med sesam og lad den hvile i et par minutter inden du skærer den ud i 4 lige store stykker. Anret pasta vendt i aspargespesto på en tallerken, drys med revet grana og placer den ovnbagte laks ovenpå pastaen eller ved siden af. Pynt laks og pasta med lidt dild.

Rigtig  go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.