Blog posts

Syndig og cremet iskaffe

Syndig og cremet iskaffe

Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken, Vin & drinks

Reklamelinks

Indlægget indeholder relevante reklamelinks, der kan have interesse for læseren

Syndig og cremet iskaffe

Syndig og cremet iskaffe er fantastisk som dessert på en varm sommeraften eller blot som en kølig forkælelse på en helt almindelig lun dag. Er du som jeg lidt af en sucker for cafe latte, cappuccino og is, vil du elske denne version – en opskrift jeg har eksperimenteret mig frem til i løbet af de seneste par uger. Det er på alle måder en syndig og cremet iskaffe, men farligt lækker og vanedannende! Det er den perfekte dessert eller kaffedrink. Kombinationen af smag fra intens og lidt bitter kaffe er virkelig helt igennem lækker, og spiller godt sammen med det søde fra vanilje, rørsukker og chokoladesauce. Samtidig er det lækkert med en kold og cremet konsistens, det er en udsøgt smagsoplevelse. Jeg elsker kaffe, sådan helt generelt og jeg er storforbruger af det. Jeg elsker også is og iskaffe og frappe, det er noget af det bedste jeg ved, og i sommermånederne er det en af mine foretrukne syndige  drinks. Dette bud på en syndig og cremet iskaffe er en blanding af iskaffe og frappe, og jeg må ydmygt erklære den for at være tæt på perfekt!  Jeg har tidligere delt en opskrift på iskaffe og kaffeekstrat, hvilket også er et lækkert bud, dog langt mindre syndigt! Find opskriften i nedenstående link.

Nem og smagfuld iskaffe

Opskriften på den syndige iskaffe rækker til 2 store glas eller 4 almindelige glas. Jeg vil helt sikkert servere denne iskaffe som dessert, næste gang vi får middagsgæster, og jeg er sikker på, at den er lækker med en sjat baileys eller amaretto likør!

Syndig og cremet iskaffe

Dette skal du bruge

  • 4 dl. god og intens afkølet kaffe (Lav en kande og sæt på køl)
  • 1 spsk. rørsukker
  • 5 spsk. vaniljeis
  • 1,5 dl. mælk, jeg brugte minimælk
  • Omkring 10 isterninger
  • Lidt chokoladesauce, den nemme løsning fra Dr.oetker
  • Lidt kakao til toppen

IMG_1414 (1)

Fremgang

Lav en kande stærk sort kaffe og lad den køle af. Jeg har brugt intenso kaffe fra LavAzza, og jeg har hældt flere bønner på end normalt for at få en mere kraftig smag. Når kaffen er afkølet giver det videre forløb sig selv. Hæld alle ingredienserne i en blender/stavblender eller foodprocessor og blend. Smag til og tilsæt evt. lidt mere kaffe, rørsukker eller vaniljeis. Jeg brugte min foodprocessor og fik en herlig skum på toppen. Pynt med lidt chokoladesauce og et drys af kakao eller en sjat amaretto!Syndig og cremet iskaffe6 Syndig og cremet iskaffe4 Syndig og cremet iskaffe3 Syndig og cremet iskaffe2 Syndig og cremet iskaffe
Så er der blot tilbage at slænge fødderne op og nyde en dejlig kaffe forfriskning i solens stråler 🙂

Syndig og cremet iskaffe –  værs´go!
”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.