Sellerisuppe med koskosmælk og citrongræs
Kan det blive mere øko-urteagtigt, tænker du måske ? men denne sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs er altså bare for lækker, virkelig! Den er sund, lynhurtig at lave og fuldkommen vegansk – og så smager den slet ikke ligeså dårligt, som den måske lyder for de særligt selleri forskrækkede.
Udover Movember og Mortens aften/min fødselsdag byder november måned også på World Vegan Month – i den forbindelse har vi i mit madbloggernetværk – Bloggers By Heart, lavet et samarbejde om at udgive nye opskrifter på dejlige smagfulde veganske retter. Jeg håber, at du vil blive inspireret til at lave nye og flere spændende retter til de kødfrie dage.
Selleri er en af de virkelig gode og super anvendelige grøntsager med et lidt blakket ry – det har altid været en udskældt grøntsag, der deler vandene blandt folk. Man enten elsker eller hader den knoldede rodfrugt. Det er virkelig ærgerligt, synes jeg, for det kan altså tilføre en masse ekstra godt til smagen i rigtig mange retter. Læs mere om hvorfor selleri er super sundt at spise lige her.
Sellerisuppe med koskosmælk og citrongræs
Dette skal du bruge
- 1 knoldselleri
- 200 gram søde kartofler
- 250 gram jordskokker
- 1 porre
- 1 stængel citrongræs
- 2 gule løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- ½ liter vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 stor dåse kokosmælk
- Saften af ½ citron
- Salt og peber
Toppings og tilbehør
- ½ dl. græskarkerner
- Hjemmelavede brødscroutoner
- Forårsløg
- Purløg
- Sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Skræl rodfrugter og kartofler, skær dem i mindre stykker, hak løg, citrongræs og hvidløg og svits det hele i olivenolie i nogle minutter. Hæld vand ved til det lige netop dækker. Smid porretoppen ved, den skal blot give smag. Lad det koge i ca. 20 minuttter. Imens tilbereder du suppens forskellige toppings.
- Toppings: Svits brødcroutoner i olivenolie, drys med flagesalt. Svits græskarkerner i lidt olivenolie og drys med salt. Klip purløg og hak et par stængler forårsløg.
- Når grøntsagerne har kogt i en lille ½ time fiskes de op med en hulske. Lad det overskydende kogevand blive i gryden. Kom selleri, søde kartofler og jordskokker i en skål, og blend det hele med en stavblender eller i en blender.
- Hæld grøntsagsmosen ned i gryden til kogevandet og rør det godt sammen til en homogen masse. Tilsæt kokosmælk, citronsaft og tynde porreringe. Kog suppen let op og blive godt gennemvarm.
- Server i skåle eller dybe tallerkener, pynt med toppings.
Er du vild med vegetarmad så prøv mine lækre squashfrikadeller
Hermed mit bidrag til den veganske madserie, jeg håber, du vil give min sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs en chance, for den smager virkelig dejligt.
I morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts veganske madserie, når næste opskrift udgives hos Monia Magdalena Svensson der blogger på Moniamagdalena.com. Jeg glæder mig til at se hvad Monia har fundet på. I går udgav Maria Silje hendes opskrift på vegansk falafelvaffel – flot og kreativ ret, der så rigtig lækker ud.
Få overblik over alle de veganske indslag i nedenstående ↓
Sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs værs´go 🙂
Rigtig go´appetit!

Lise Sommerlund
12. november 2018 at 11:42Vi elsker selleri herhjemme, men jeg har faktisk aldrig prøvet den som ren suppe 🙂 Det må prøves!
Tak for inspiration 😉
Anne Sofie
12. november 2018 at 12:20Gør det! Den smager meget bedre end den lyder 🙂
Oskar
31. oktober 2019 at 20:41Hej Anne Sofie, jeg elsker suppe – så tak for en inspirerende opskrift 🙂