Oksegrydesteg i portvin
Oksegrydesteg i portvin er noget af det bedste, i det hele taget er jeg vil med gammeldags oksegrydesteg. Til aften fik vi en rigtig “søndagssteg”. Tilbehøret var en salat, tyttebærmarmelade, glaserede perleløg og syltede agurker. Saucen var lavet på stegeskyen, tilsat lidt fløde og krydderier. Jeg havde købt to mindre stege, som fik lov at simre under låg, i et par timer i ca. 3-4 dl. Portvin og lidt vand. Det giver en helt utrolig lækker og kraftig fond og retten er perfekt til gæstemiddag og du kan pimpe den med smukke kartoffelblomster, en lækker selleripure eller andet du finder egnet til gammeldags oksegrydesteg. (Portvinen var en god Burmester fra 2005) En virkelig lækker søndags middag. Jeg vil dele ingredienslisten med dig her og jeg håber det kan give lidt inspiration. Jeg svitser stegene i olivenolie og hælder vand og portvin ved. Det hele står og småsimre i et par timer. Fonden sies og jævnes og smages til.
Oksegrydesteg i portvin
Ingredienser:
- Løg
- Hvidløg
- Gulerødder
- Æbler
- Vand
- Portvin
- Persille
- Rosmarin
- Laurbærblade
- Salt og peber
Lidt billeder…