Mørbradgryde med låg af bagt kartoffelmos
Mørbradgryde med låg af bagt kartoffelmos er en super enkel og lækker ret. Forleden aften fik vi mørbradgryde med ris, jeg lavede en kæmpe portion, så der var rigeligt til 2 gange aftensmad og madpakker. I dag skulle vi gøre kål på resten af mørbradgryden – det blev derfor til en mørbradgryde med låg af bagt kartoffelmos. Det er en super lækker kombination, og jeg vil tippe dig om denne udgave, som jeg oprindeligt udtænkte på et tidspunkt i forbindelse med anvendelsen af restemad. Jeg er ikke typen, der smider mad ud – sådan opstår mange af mine opskrifter tit.
Min klassiske mørbradgryde er temmelig simpel, jeg foretrækker den dog uden kulør og cocktailpølser og istedet med hvidvins blancherede løg, porrer og champignons. Er det ikke lige dig, så laver du bare den mørbradgryde, du bedst kan lide.
Mørbradgryde med låg af bagt kartoffelmos
Svinemørbrad, champignons, bacon, skalotteløg, porrer, hvidvin, fløde, tomatpure, hvidløg, paprika, cayennepeber, wienerpølser og krydderurter er de råvarer jeg bruger i min gryde. Den smages til med citronsaft, salt og peber og fremgangsmåden er jo helt den samme som den plejer.
Kartoffelmosen er pisket luftig med håndmixer med følgende ingredienser:
- Hvidløg
- Revet primadonna og parmesanost
- Revet citronskal fra en hel citron
- Frisk revet muscatnød
- Frisk timian
- Smør
- Mælk
- Salt & peber
Mosen lægges på som et låg over mørbradsovsen, den udglattes med en gaffel og parmesanen drysses på sammen med små klatter af smør. Bages i ovnen i ca. 30 min på 175 – 200 grader til det hele er varmt, sprødt og gyldent.
Det er ikke den sundeste middag, men den er super lækker og smagfuld.
Rigtig go´appetit!
1 Comment