Blog posts

Hjemmelavet pasta og pizza med mamma madfilosofie

Hjemmelavet pasta og pizza med mamma madfilosofie

Frokost, Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Hjemmelavet pasta og pizza med mamma madfilosofie

Jeg har tilbragt hele dagen i køkkenet, temaet var italiensk, det er det tit, da vi generelt bare elsker italiensk mad. Jeg har virkelig nydt min italienske dag, og jeg har leget med mit nye udstyr. Jeg fik endelig gang i min fine pastamaskine fra Jamie Oliver, som jeg fik tilsendt med posten, lige som vi kom hjem fra vores tur til Rom i påskeferien – først nu har jeg haft overskud til at gi mig i kast med den.

Jeg fik lavet en pastadej med hvidløg, læsøsalt, rosemarin og trøffel (trøffelolie).
Jeg lavede en portion båndpasta (det elsker ungerne), og så har jeg lavet fyldte pasta med Scarmoza ost, parmesan og frisk basilikum. Lækkert som forret med mild ostesauce og lidt forårsløg, grønne asparges og revet parmesan – det var tosset godt!

Jeg fik også lavet en stor portion pizza dej til vores calzone, som vi spiste til hovedret i aften. Resten af dejen kom i fryseren, så det blir nemt en anden aften.

Det var iøvrigt den bedste pizzadej, jeg har lavet længe – helt perfekt elastisk og med lækker smag. Disse mål vil jeg gemme til næste gang, og forsøge at gøre kunsten efter – det er vigtigt med en pizzadej hvis man vil ha succes hver gang 🙂

Hjemmelavet pasta og pizza med mamma madfilosofie

Pizzadej

  • 5 dl vand
  • 15 gram gær
  • 350 gram durum
  • 550 gram tipo 00 hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

(Røres i min køkkenmaskine i ca. 10 min)
Hævetid ca. 1-2 timer.

Fyld til calzone

300 g cherrytomater halveres og kommes i et fad med 2 fed hvidløg (snittes groft)
En håndfuld oliven (hakkes groft)
Salt og peber og olivenolie hældes ved og det hele røres rundt.
Det hele bages i ovnen på 200g i ca. 20 min.

Jeg grillede også en hel rød peberfrugt i ovnen og blandende halvdelen med tomatfyldet.

Mortabello skinke
Scarmoza ost
Frisk mozzarella
Frisk basilikum og frisk rosemarin

Lidt billeder fra min dag i køkkenet, beklager de dårlige billeder (iPhone)
image

image

image

image

image

image

image

Rigtig go´appetit! 

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.