Grillet porchetta fra glad frilandsgris
(Indeholder reklame)
I fredags fik vi grillet porchetta fra glad frilandsgris, det var en steg, jeg fik sponsoreret til mit grill tema i forbindelse med mit besøg hos Rosenbeck Frilandskød – læs mere om besøget og mødet med ejeren i nedenstående link.
Peter gav mig en stor steg med hjem, og den var krydret og marineret med hans egen hemmelige opskrift. Vi aftalte, at jeg på bloggen skulle komme med mit bidrag til noget lækkert tilbehør til stegen. En grillet porchetta fra glad frilandsgris er jo bare helt perfekt i forhold til det grill tema, jeg kører på nuværende tidspunkt, og jeg lover dig for, at denne porchetta var helt igennem utrolig lækker. Stegen var virkelig smagfuld, saftig og mør, og så var det super inspirerende at prøve en anden krydring end den klassiske italienske, som vi normalt bruger. Kødet mættede forbavsende meget, og vi havde derfor en ½ steg tilbage til dagen efter. Resterne fik en tur i ovnen i 25 minutter, og det var overraskede gode rester med ligeså sprød svær som dagen før.
Grillet porchetta fra glad frilandsgris
Dette skal du bruge til stegen
- 2-3 kg porchetta, kan bestilles her
- Aflang foliebakke til grillen
- Gasgrill
- Rotisserie til porchetta
- Salt til svær
Tilbehør til den glade frilandsgris
Til porchettaen fik vi vandmelonsalsa, tzaziki, små bagte kartofler med sesam og citronskal, ovnbagte cherrytomater og rødløg. Forskelligt nemt tilbehør der passede super godt til stegen.
Dette skal du bruge til din salsa
- En ½ frisk chili, fintsnittet
- Et stort stykke vandmelon, skåret i små tern
- Saften fra 1 citron
- Et lille rødløg, finthakket
- 2 forårsløg, kun det grønne af stænglerne
- En god håndfuld hakket persille
- 12-14 blade frisk basilikum
- Krydret salatost
tzatziki
Dette skal du bruge
- 1 skrællet og udkærnet revet agurk
- 4 spsk skyr
- Lidt citronsaft
- 2 fed presset hvidløg
- En håndfuld frisk timian
- Friskhakket persille
- Salt og peber
Små ovnbagte kartofler med sesam og citronskal
Dette skal du bruge
- Små nye kartofler med skræl
- Olivenolie
- Skallen fra en økologisk citron
- Frisk timian
- Sesam
- Salt og peber
De skyllede kartofler kommes i et fad og vendes i olivenolie. Krydr og drys med sesam, revet citronskal og timian og sørg for at vende det hele godt rundt. Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Ovnbagte rødløg
Sådan gør du
Halvér 2 rødløg, hæld lidt olivenolie på og drys med salt, peber og rosmarin. Løgene bages i ovn eller grill i ca. 45 minutter ved 200 grader.
Opskriften på de ovnbagte cherrytomater finder du lige her
Har du lyst til selv at prøve en grillet porchetta fra glad frilandsgris ? Så følg med på Facebook hvor jeg i samarbejde med Rosenbeck Frilandskød udlover sådan en steg! Konkurrencen kører på Facebook, så det kræver, at du er med her 🙂
Rigtig go´appetit!
1 Comment