Blog posts

Gorgonzolasauce – vidunderlig cremet og delikat

Gorgonzolasauce – vidunderlig cremet og delikat

Saucer, Velkommen i mit køkken

Gorgonzolasauce – vidunderlig cremet og delikat

Denne gorgonzolasauce er vidunderlig cremet og delikat smagfuld. Jeg er vild med den, og det er til trods for, at jeg slet ikke bryder mig om gorgonzolaost i dens oprindelige form f.eks. som dessert eller på et stykke brød. Men denne gorgonzolasauce elsker jeg virkelig, den smager slet ikke som man umiddelbart forventer, og så er den både nem og hurtig at smække sammen. Som alle andre opskrifter på dette site, er jeg også ophavsmanden bag denne opskrift – den blev oprindelig til, da jeg engang eksperimenterede lidt med en pastaret. Gorgonzolaosten jeg bruger i saucen, er mild, cremet og så giver den saucen dybde og intensitet. Det er en sauce, jeg har lavet en håndfuld gange, og den går rigtig godt sammen med et stykke rødt kød eller en lækker pastaret. Den milde gorgonzola er iøvrigt også formidabel på en hjemmelavet pizza

I aftes fik vi gorgonzolasaucen til den lækreste roastbeef, marineret i en sweet-spicy-rub og grillet på kuglegrillen, samt en lækker sprød salat – det var et godt match og der kommer ikke til at gå længe, før jeg laver saucen til den dejlige pastaret med grønne asparges og kantareller. Du skal ikke snydes for min opskrift på gorgonzolasauce, prøv den og vurder selv om den er et hit.Gorgonzolasauce - vidunderlig cremet og delikat

Dette skal du bruge (4 pers)

 • 3-4 spsk. mild gorgonzolaost, Trentin (den fås bl.a. i føtex)
 • 1/4 piskefløde
 • 1 dl. tør hvidvin, jeg bruger chardonnay
 • En håndfuld hakkede forårsløg
 • 2 tsk. citronsaft
 • Salt og peber 

Sådan gør du

 • Hæld hvidvin i en kasserolle sammen med forårsløg, lad det koge lidt ind
 • Tilsæt fløden og lad det samle sig lidt inden du tilsætter 3 -4 spsk. mild gorgonzolaost
 • Lad saucen simre til den får lidt konsistens, krydr og smag til og tilsæt den friske citronsaft få minutter inden servering 

Gorgonzolasauce - vidunderlig cremet og delikat

Prøv også min lækre bearnaisesauce

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.