Blog posts

Fish & chips med sauce tartare

Fish & chips med sauce tartare

Mandagsfisk

Fish & chips med sauce tartare

Til mandagsfisk fik vi i denne uge den gode gamle engelske klassiker fish & chips med sauce tartare i godt selskab med en ordentlig bunke fritter samt lidt dampede broccoli. De sprøde fiskestykker bestod af den fineste hvide kullerfilet dyppet i øldej og efterfølgende stegt sprøde i fritøsen i nogle minutter. 

Min fish n’ chips debut gik forrygende, for jeg var rent faktisk vild med det. Alt ved denne ret lykkedes super godt – perfekt øldej, lækker sauce tartare, sprøde fritter og virkelig skønne stykker af saftig og sprød kullerfilet. Kuller smager godt, selvom det dufter mere kraftigt end de fisk, jeg hidtil har øvet mig med. Jeg fik high-fives og anerkendende nik af ungerne, da jeg ganske velfornøjet spiste mine fisk. Jeg er stolt af mig selv og virkelig glad for vores koncept med mandagsfisk – læs mere om det her

Lækker hverdagsret

En sauce tartare er godt til mange retter, men det matcher virkelig bare helt perfekt til de sprøde indbagte kullerstykker. Opskriften på denne sauce tartare er min egen, men øldejen er derimod hapset fra brødrene Price med enkelte justeringer. Fish n´chips er en nem og hurtig hverdagsret, der er særlig velegnet til dem, der elsker den engelske klassiker eller dem der ikke er så gode til fisk. Økonomisk ligger retten lidt højere på skalaen over hverdagsretter, men stadig meget fornuftigt ift. at kullerfilet er til den dyre side med 95 kroner for 500 gram. Pengene betaler jeg dog gladeligt for at få helt friskfanget fisk.     

Prøv også min lækre opskrift på havtaskekæber i svøb lige her

Fish & chips med sauce tartare Fish & chips med sauce tartare Fish & chips med sauce tartare Fish & chips med sauce tartare

Fish & chips med sauce tartare

Ret Fisk
Køkken Engelsk
Keyword aftensmad, Fish n´chips, Frokost, Sauce tatare
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 500 gram kuller
  • 2 hele æg
  • 1 hel øl
  • 1 tsk peber
  • 200 gram hvedemel
  • 3 liter Olie til fritøsen

Sådan gør du

  • Skil blommerne fra hviderne, kom dem i hver sin skål. Hæld en øl i skålen med æggeblommer og tilsæt mel igennem en sigte, så det ikke klumper. Pisk øldejen grundigt.  
  • Pisk hviderne stive med 1 tsk. salt ved hjælp af en håndmixer. Vend hviderne forsigtig i øldejen med en dejskraber. 
  • Fjern eventuelle ben fra din kullerfisk og skær den i mindre stykker, hvis du som jeg har købt kullerfilet. 
  • Hæld olien i en fritøse, frituregryde eller i en tykbundet gryde. Bruger du fritøse skal du bruge ca. 3 liter olie. Varm olien godt op og steg først dine pommes frites først, da fiskene kun skal stege i et par minutter. Du kan lave dine egne hjemmelavede fritter eller vælge den nemme løsning med en pose frosne pommes af bedre kvalitet. 
  • Dyp fiskestykkerne i øldejen og lad den dryppe af i et par sekunder inden den forsigtet lægges i frituren/gryden. Lad fiskestykkerne blive gyldne og fisk dem op. Læg dem på et stykke køkkenrulle i ca. 10 sekunder inden de serveres.
  • Anret de sprøde stykker fisk, fritter og sauce tartare på en tallerken eller på i en sammenrullet avis på ægte engelsk manér. Server evt. dampede broccoli eller en sprød kålsalat til samt et par citronbåde. Pynt med dild og persille. 

Sauce tartare Fish & chips med sauce tartare

Sauce tartare

Ret Tilbehør
Køkken Engelsk, Fransk
Keyword Dip, Dressing, Sauce tartare
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 200 gram mayonnaise
  • 4 spsk cremefraiche 18%
  • 2 spsk hakket kapers
  • 1 lille finthakket løg
  • 8 stk hakkede cornichoner
  • spsk grov sennep
  • 2 spsk hakket purløg
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 spsk dild
  • 1 tsk salt og peber

Sådan gør du

  • Bland mayonnaise, cremefraiche og citronsaft sammen med sennep, brug evt. et piskeris til at få det blandet godt sammen.
  • Hak løget fint og grovhak kapers, cornichoner, purløg og persille og rør det i dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Stil din sauce tartare på køl eller server med det samme i små skåle. 

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.