Blog posts

Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce 

Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce 

Saucer

Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce 

En fuldkommen genial og lækker asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce er resultatet af mit seneste eksperiment med blommer fra mit gavmilde træ i haven. Alle mand er vilde med denne lækre blomme-chilisauce, der smager vildt godt som dippelse til hjemmelavede nuggets, i wokmad, til fiskeretter, kinesiske forårsruller og friske vietnamesiske forårsruller, chop suey og andre asiatiske retter som denne.

Blommesaucen er hovedsageligt lavet på modne og saftige røde blommer, ingefær, chili, eddike og sukker samt krydderier og citrusfrugter – og saucen er inspireret af den klassiske sur-søde kinesiske chilisauce du kan købe i supermarkederne. Blommesaucen var forleden aften et kæmpe stort hit, da vi spiste den som dip til pankopanerede nuggets og stegte nudler i wok med sprøde grøntsager. 

God værtindegave 

Portion giver to gode flasker asiatisk inspireret blommesauce og tager lidt over 30 minutter at fremstille. Ønsker du en mindre eller større portion kan du blot halvere eller fordoble opskriften, sådan en flaske er garanteret også et hit som værtindegave. Flaskerne skal opbevares i køleskabet og matcher alle retter, der kalder på en sur/sød og stærk sauce – mine tanker kredser særligt om thaimad og vietnamesiske retter og meget gerne noget med fisk eller skaldyr. Jeg forestiller mig også, at den sur/søde og stærke blommesauce vil være ganske velegnet ovenpå en asiatisk salat eller krydret risret blot fortyndet med lidt sesamolie, vand og limesaft eller som marinade til grillspyd.

Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce  Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce  Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce 

Asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce 

Ingredienser

  • 600 gram blommer udstenet
  • 2 stk. frisk chili
  • 1 tsk. sambal oelec kan udelades
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stængel finthakket forårsløg
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 1 stængel friskhakket citrongræs
  • dl sukker
  • 1 spsk. revet citronskal usprøjtet
  • dl. æblecidereddike
  • 1 dl. sherryvineddike
  • 1 stk. appelsin saften
  • 1 stk. lime saften
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 tsk. tomatpure
  • 2 spsk. dumplingsauce/oystersauce kan udelades

Sådan gør du

  • Hak hvidløg, chili og forårsløg helt fint. Riv ingefær og citronskal. skær blommerne i tern.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det småsimre i ca. 30 minutter.
  • Blend det hele enten i en foodprocessor, blender eller med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber, lidt limesaft og evt. dumplingsauce/oystersauce.
  • Hæld på skoldede og atamonskyllede glas (for længere holdbarhed) og stil så køl. Kan holde i op til 2 uger på køl. Spises til friske forårsruller, nuggets, som marinade til kylling og fisk eller ovenpå salater og til wokretter.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  1. Olga Andersen Heckmann
    25. september 2020 at 11:08
    Reply

    Mange tak for opskriften! Nu er det anden gang jeg skal lave den! Jeg mangler en del af ingredienser, men synes stadig det bliver fantastisk. Det jeg ikke bruger er : sambal oelec, ingefær, citrongræs og sherryvineddike. Jeg henkoger flaskerne i 30 min ved 110 C for at forlænge holdbarheden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.