Blog posts

Antioxidanter – dette vil du vide

Antioxidanter – dette vil du vide

Livsstil, Velkommen i mit køkken

Antioxidanter – dette vil du vide

Apropos antioxidanter – dette vil du vide, så hæng i. Antioxidanter, altså de små krigere der går til kamp mod stædige virusbakterier og holder kroppens frie radikaler i skak. Dem nævnte jeg kort forleden i mit indlæg om juice, læs mere her. Da jeg skrev indlægget blev jeg helt opslugt af at læse om antioxidanter og jeg begav derfor i kast med at undersøge mere for at tilegne mig en dybere viden – Så længe det handler om fødevarer suger jeg til mig og selvom det kan blive lidt tørt og forvirrende at læse en masse forskellige forskningsresultater, så opvejer det spændende, imponerende og ikke mindst vigtige element det hele. Jeg vil derfor forsøge at indvie dig lidt i antioxidanter, ved at gi et simpelt bud på hvordan du kan være med til at opretholde din balance, det er nemlig det der er rigtig vigtigt og relativt let.

Når der er ubalance i din krop, hvis der eksempelvis dannes for mange af de frie radikaler, kan dette resultere i noget der kaldes for “oxidativ stress” – En tilstand der er forbundet med mange kroniske sygdomme, hvor kræft b.la. er under stærk mistanke. Tilstanden sker bl.a. hvis du ryger, opholder dig i forurening, er under psykisk stress, har stort alkohol forbrug eller ved hård fysisk anstrengelse mm. Noget forskning viser, at oxidativ stress bl.a. kan skade dine celler og organer og sågar ændre på dit arvemateriale. Er det ikke tankevækkende ? Jeg må her tilføje at jeg på 7 år er en glad ikke-ryger. Antioxidanter er altså vigtige for vores helbred og de hjælper også med at beskytte andre nødvendige stoffer i vores krop. Det er derfor vigtigt, at bevare balancen i din krop og det kan du tilsyneladende gøre ved at få forskellige antioxidanter, igennem kosten. Det er bl.a. antioxidanter i form af E-vitamin, A vitamin, C vitamin og betacaroten. Alt dette og meget mere er noget vi kan spise. Jeg tror på at hvis vi sørger for at spise fornuftigt, varieret og farverigt, så burde vi være dækket godt ind, da antioxidanterne netop findes naturligt i mange fødevarer. Du kan derfor roligt skrue op for fuldkornskornprodukter, frugt og grøntsager. De findes også i rødvin, planteolier og mørk chokolade – En lidt mere festlig kilde, hvis du spørger mig 🙂

De sidste par dage har jeg lavet “antioxidantboosters” i form af hjemmelavet juice. Jeg vil derfor præsentere dig for endnu en lækker hjemmelavet juice. I dag tilføjede jeg endnu flere antioxidant kilder – Jeg er virkelig bare træt af at være syg, fik jeg nævnt at manden nu også er nedlagt – Og det er ikke af mig 😉

Hvis du vil læse mere om antioxidanter kan du læse videre her.

Dagens juice:

 • Ingefær
 • Bladselleri
 • Vindruer
 • Granatæble
 • Gulerødder
 • Æbler
 • Appelsiner
 • Grape
 • Radicchio salat
 • Rød peberfrugt
 • Lime
 • Kumquats
 • Havtornsirup

Antioxidanter - dette vil du vide Antioxidanter - dette vil du vide Antioxidanter - dette vil du vide

Juicen er fyldt med de bedste antioxidanter, som eksempel har jeg udvalgt nogle råvarer jeg vil fremhæve.

Peberfrugten : er rig på antioxidanter. Den indeholder både A-,E- og C-vitamin, som styrker din krop.

Appelsin, grape og andre citrusfrugter : C-vitaminer, folat og kalium.

Guleroden : A-vitamin er en kraftig antioxidant og har et højt indhold af betacaroten.

Vindruer : der er over hundrede forskellige antioxidanter i vindruer – afhængig af sort og farve.

Granatæble de små kerner i granatæblet indeholder en stor mængde af antioxidanter

IngefærDen første superfood der også er placeret højt på listen over fødevarer med et højt indhold af antioxidant.

Radicchio salat : Højt indhold af antioxidanter

Billedet viser frugter med et højt indhold af antioxidanter

Antioxidanter - dette vil du vide

 

 

 

 

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.