Andelår med stegte nudler og mangosalat
Andelår med stegte nudler og mangosalat er både en nem og meget lækker ret spækket med smag og gode grøntsager. I Danmark elsker vi and, men det ender nok oftest med den klassiske andesteg til jul og ved mortens aften, eller et par orangemarinerede stegte andebryster eller de populære confiterede andlår – måske tager jeg fejl, men intet tyder på det, når man kigger på statistikker over danskernes kødforbrug.
Det er muligvis lidt af en påstand, men jeg tror ikke, at danskerne er så gode til at variere tilberedningen af and i deres hverdagsretter. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at lave and på forskellige måder – dette er noget, jeg gerne selv vil blive bedre til i hverdagen at tilføje flere retter med and til mit repertoire – dette vil jeg forsøge at tune nærmere ind på her på bloggen i den kommende tid.
Mit første bidrag er altså andelår med stegte nudler og mangosalat, en ret der passer sig selv i ovnen det meste af tiden, og bare smager fantastisk dejligt. Retten indeholder lidt af det hele og stimulerer derfor hele sanseorganet perfekt. Opskriften udtænkte jeg for flere måneder siden, hvor vi også nød dette skønne måltid på en hverdagsaften, det tog mig dog et par måneder at udgive indlægget pga. den meget ringe billedkvalitet. Men jeg har altså alligevel valgt at se stort på dette, for opskriften er virkelig lækker og bør naturligvis deles uanset fotografens forfængelige tendenser.
Se også min asiatiskinspirerede opskrift på sprøde andebryster lige her
Andelår med stegte nudler og mangosalat
Dette skal du bruge til gryden med andelår
- 4-6 andelår
- ½ dl. sesamolie eller mere
- 1 tsk. flydende honning, jeg bruger denne
- 1 stor saftig appelsin
- 1 limefrugt
- En håndfuld mynteblade
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. knust koriander pasta (glas eller tube)
- 1 tsk. knust ingefær pasta (glas eller tube)
- Soyasauce og chilisauce
- Knust ingefær og koriander
Dette skal du bruge til stegte nudler
- Sesamolie og olivenolie
- 5-6 store blade kinakål
- 3-4 gulerødder
- ½ pakke nudler
- ½ pakke sukkerærter
- ½ bundt forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 rødløg
- Et par peberfrugter
- 1 limefrugt
- Soyasauce
- Chilisauce
Sådan gør du
- Glid andelår med groft salt og friskkværnet peber, svits lårene i en tykbundet gryde der kan gå i ovnen, jeg bruger støbejerns gryderne fra Le cruset til formålet, de er fantastiske både til simreretter og grydebrød. Svits skindsiden først i ca. 5 minutter ved høj varme, den anden side skal blot svitses let.
- Krydr med chili, krydderier, hvidløg, soyasauce og appelsinsaft. Stil gryden med låg ind i en forvarmet ovn på 180 grader i godt en time. Brug ventetiden på at snitte grøntsager til de stegte nudler og mangosalaten. Ta låget af gryden og giv lårene yderligere 20 minutters tid inden de lige får en sidste omgang grill i ca. 5 minutter.
- Lad andelårene stå og holde sig varme i gryden med låg mens du lynhurtigt steger dine forkogte nudler og snittede grøntsager lynhurtigt i en wok eller på en pande. Krydr de stegte nudler og grøntsager med soyasauce, chilisauce, limesaft og krydderurter, salt og peber.
- Server andelårene sammen med stegte nudler og grøntsager samt en skøn og frisk tomat og mangosalat med forårsløg, avokado, limesaft, mynteblade og sorte semamfrø.
Rigtig go´appetit!
Rikke
2. januar 2019 at 17:59Mmm. Det ser lækkert ud ?