Blog posts

Anbefaling og anmeldelse af Restaurant Pane & Vino i Hjørring

Anbefaling og anmeldelse af Restaurant Pane & Vino i Hjørring

Anmeldelser, Livsstil, Vin

Anbefaling og anmeldelse af Restaurant Pane & Vino i Hjørring

Nu til en anbefaling og anmeldelse af Restaurant Pane & Vino. I Fredags bloggede jeg lidt om weekenden og om lørdagens date, læs mere her. NU vil jeg forsøge at sætte ord og følelser på den fantastiske helhedsoplevelse vi fik os i Lørdags på Restaurant Pane & Vino I Hjørring. Allerede nu vil jeg advare dig om at dette indlæg bliver langt, for der er meget at berette.

Vi blev i den grad forkælet hos den autentiske lille italienske restaurant, Pane & Vino (Brød og vin.)Restauranten drives af en skøn italiensk familie fra Sardinien – De kom til Danmark i 1986 og det var ejerens onkel der serverede for os igennem aftenen. En spændende og herlig italiener med masser af restaurations og iværksætter erfaring. Vi fik et lille indblik i familiens oprindelse og historie og der blev indgående fortalt om vin og oprindelse. Det er jeg vild med – Jeg elsker når man får historien med og kan mærke engagement og gejst, det er med til at gi krydderi til oplevelsen. For os handler det ikke kun om mad – Det at være på restaurant bør være en helhedsoplevelse, den skal være sanselig og æstetik og det var den i allerhøjeste grad hos Pane & Vino!

Restauranten var fyldt med unge og gamle, familier, venner og par. I det hyggelige og intime lokale var der masser af italiensk stemning og VI havde følelsen af at være i Italien. Der var varmt og ruderne løb med kondens, folk snakkede og grinede. Kokken og ejeren var flere gange ude at hilse på folk og for at snakke om maden – Det er et KÆMPE plus i min bog og jeg håbede han også ville komme forbi vores bord, så jeg kunne spørge ind til mad og vin, hvilket han naturligvis gjorde da vi fik vores sidste servering – Vi fik en god snak og han var meget gavmild med at dele ud af sin historie og om madens tilberedning. Jeg har altid masser af spørgsmål til råvarer, tilberedning og smagsgivere, det gir mig inspiration og jeg suger til mig. Det er min oplevelse at min interesse modtages positivt og folk deler generelt gerne deres  historier. Jeg har allerede et par retter fra besøget i Lørdags jeg skal eksperimentere med hjemme i køkkenet og jeg vil naturligvis dele dem med dig når tiden kommer.

Vi fik 5 lækre retter med en imponerende lækker vinmenu.

Antipasti : Grillede fyldte og rullede aubergine med mozzarella og pestocreme til salami Napoli – Olivenolie og balsamico creme. Vinen: En halvtør Prosecco, perfekt tempereret med tilpas bløde bobler. Den var frisk og passede perfekt til fedmen og styrken fra antipastien.

Forret : Risotto funghi – Svamperisotto med urter og tomater. En virkelig delikat og lækker risotto med en kraftig smag af fond og svampe. Jeg elskede den og vil helt sikkert forsøge at gøre den efter. Vinen : Hvidvin fra Sardinien med masser af citrus og frugtsyre med en fedme der passede rigtig flot til risottoen. Vinen havde en flot gylden farve og var perfekt tempereret.

Hovedret : Hvidvinsbraseret lammeskank med friske urter. Kartoffelgratin med urter og hvidløg og en kompot af fennikel. Perfekt sammensat ret hvor der var masser af smag fra alle råvarer. Kødet var perfekt braseret – sprødt og fast udenpå og stadig rosa og saftigt indeni – Kødet var det mest møre og lækre lam jeg nogensinde har smagt og faktisk har jeg altid gået udenom lam, men denne ret skal helt sikkert eksperimenteres med herhjemme! Vinen : kraftig og fyldig ung rubinrød vin med masser af lækker smag fra egetræsfad og frugt fra det sydlige Italien. Vinen var så lækker og perfekt afstemt med maden at vi endda fik et ekstra glas.

Efterret : Lækker indbydende osteanretning med 4 forskellige oste. To komælksoste, den ene blød og den anden mere fast og kraftig. En gedemælksost med peber og en blød gorgonzola. Friske skiver af pære og kraftige jordbær var flot anrettet og en spændende og lækker sirup af akaciehonning og trøffelolie der virkelig overraskede og gav wauw-effekt til ostene. Vinen : En rødvin der var nem at holde af, med gode sider. Den kunne dog ikke helt spille op til alle ostene og den kom ikke til sin ret efter smagsoplevelsen med den fantastiske vin til hovedretten.

Dessert : Utrolig smagfulde friske jordbær med en flot jordbærsorbet overhældt med en smuk pink Lambrusco rose. Dejlig smagfuld pink og rød dessert, frisk og blød – Jeg ville selv tilføje lidt knas og skarphed ved at drysse med ristede nødder, f.eks. pistacie eller paranødder og da ville dessert og vin passe perfekt sammen. Vinen : Lækker boblende frisk Moscato – En utrolig lækker dessertvin med spændende nuancer – Et rigtig godt match til den friske og syrlige dessert.

Vi var positivt overraskede over vin og mad og betjening, det var virkelig en dejlig oplevelse og som ejeren sagde inden vi gik, mens vi fik et espresso-shot ved disken, så var aftenen “vores” – Og det var også den oplevelse vi gik derfra med. Vi var glade og mætte og fyldt med æstetiske indtryk og en gennemført skøn oplevelse.

Pane & Vino er en utrolig lækker autentisk og klassisk italiensk restaurant og vi er glade for at vi har fået øjnene op for endnu en god italiensk restaurant. Det er gode råvarer og charmerende betjening og du kan forvente et solidt stykke håndværk og masser af glæde og smil fra et kærligt passioneret personale. Vi kommer helt sikkert snart igen, faktisk har vi planer om at deltage i et af de spændende vin-arrangementer de laver – vi skal bare lige blive enige om det skal være d. 21 oktober eller d. 11 november. Se mere her

Jeg vil vurdere den samlede anmeldelse til 5 ud af 6 stjerner∗

Nu til billeder – De er svingende i kvalitet da jeg ikke havde opdaget at jeg var kommet til at sætte et filter på… Vinene kan du se på billederne fra min Vivino – Beklager den dårlige kvalitet. På Vivino kan du læse mere om de vin vi fik.

Bella esperienza!
“Buon appetito”

Prosecco til antipasti
Prosecco til antipasti – Frisk og med bløde bobler
Grillede aubergine med mozzarella og pestocreme - Salami Napoli, olivenolie og balsamico creme.
Grillede aubergine med mozzarella og pestocreme – Salami Napoli, olivenolie og balsamico creme.
Kraftig og smagfuld risotto med svampe - Virkelig lækker og veltilberedt.
Kraftig og smagfuld risotto med svampe – Virkelig lækker og veltilberedt.
Braseret lammeskank
Hvidvins braseret lammeskank med kartoffel muffin og fennikel kompot – Lækkert mørt kød. Det bedste lam vi nogensinde har smagt.
Oste anretning
Lækker osteanretning med spændende oste – kraftige og forskellig i konsistens. Akaciehonning med trøffelolie, virkelig en fantastisk smagsforstærker til ostene. kraftige jordbær og urter.
Jordbær dessert
Jordbær dessert. Friske jordbær med jordbær sorbet og bobler fra en lambrusco rose

Anbefaling og anmeldelse af Restaurant Pene & Vino i Hjørring

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *