Blog posts

Tip til en billig og skøn ferieoplevelse

Tip til en billig og skøn ferieoplevelse

Familieliv, Ferie og rejsebeskrivelser, Tips & Tricks

Tip til en billig og skøn ferieoplevelse

Et af mine bedste tip til en billig og skøn ferieoplevelse, er sheltertur! Det er super godt som ferieoplevelse til familien, som romantisk udflugt til par eller som hyggelig udflugt med vennerne. Hvis du har fulgt med på bloggens Facebook, Instagram eller snapchat (Madfilosofie), har du nok allerede set en masse stemningsbilleder fra vores seneste sheltertur. Vi er netop hjemvendt fra den bedste tur i årevis og selvom jeg er lidt træt og har fået bid af myg og klæg, så er jeg fyldt med energi og overskud. Denne sheltertur var ikke planlagt, det var en spontan og lidt sen ide vi fik i aftes ved 18 tiden. Vi pakkede bilen, kørte afsted og ved 19 tiden var vi fremme ved vores udvalgte shelterplads. Naturstyrelsen har en super oversigt over de mange shelters, så det er nemt at køre efter locationen. Du kan frit vælge, om du vil bo ved vandet eller i skov, eller begge dele og så er det bare at krydse fingrene og bede til at lejrpladsen er fri.

Shelterpladser

Vi foretrækker shelterpladser med udsigt til sø eller strand. Det er skønt at få en aften og morgendukkert i havet – det er ret fantastisk at falde i søvn og vågne til lyden af havets brusen og fuglenes kvidren. Det er en overvældende og meget afslappende oplevelse, at være i ét med naturen på denne måde. Vi har prøvet lidt forskelligt og vi har vores egne foretrukne spots rundt omkring. Denne gang fandt vi endnu en perle til samlingen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi vil besøge pladsen igen en anden gang. Bjerget på Gjøl ligger ugeneret og omkranset af træer og vildnis med en smuk udsigt over Limfjorden.

Primitivt friluftsliv

Når vi er afsted foregår det med enkle og primitive redskaber. Alle får tildelt en arbejdsopgave og først når disse er ordnede, er det tid til at gå på opdagelse. Drengene fandt brænde, jeg redte senge og Mads lavede bål. Vi grillede pølser og brød på bål og drak sodavand, øl og vin til. Det var meget simpelt og alligevel et fantastisk måltid.

Inspiration til pakkeliste
 • Liggeunderlag eller luftmadrasser
 • Soveposer eller dyner
 • Strygestål eller tændstikker
 • Toiletpapir og spade
 • Håndsprit og vådservietter/køkkenrulle
 • Det mad du ønsker at grille på bålet
 • Drikkevarer
 • Lommelygte
 • Badetøj og håndklæde
 • Evt. myggegrejer ( spray el lys)
 • Fiskestang
 • Paptallerkener og krus
 • Spejder eller snittekniv

 

Lidt billeder fra vores tur på Bjerget i Gjøl

Tip til en billig og skøn ferieoplevelse Tip til en billig og skøn ferieoplevelse Tip til en billig og skøn ferieoplevelse Tip til en billig og skøn ferieoplevelse Tip til en billig og skøn ferieoplevelse Tip til en billig og skøn ferieoplevelse

Har du fået mod på at prøve en sheltertur, vil jeg også anbefale dig, at blive medlem af facebookgruppen : For os der bruger shelter, her er der masser af inspiration at hente og folk er generelt utrolig hjælpsomme.

Jeg håber du kan bruge mit tip til en billig og skøn ferieoplevelse – vi har allerede endnu en sheltertur i sigte og vi glæder os!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.