Blog posts

Sund og mættende spejlæg sandwich

Sund og mættende spejlæg sandwich

Frokost, SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

Sund og mættende spejlæg sandwich

Opskriften på en sund og mættende spejlæg sandwich kan varieres i utallige udgaver alt efter lyst, kreativitet og sult. Den er super enkel og hurtig at lave, og velegnet som et solidt morgenmåltid eller en let frokost. Denne grundopskrift på spejlægsandwich er helt fri for kød og brød – en sund og proteinrig krabat der særligt er perfekt for dem, der sværger til LCHF – principperne.  

Den sunde og mættende spejlæg sandwich er også vildt lækker med fyld af friske spinatblade eller ruccolasalat med høvlet parmesanost. Prøv den også med tynde skiver avokado og lidt god kogt italiensk skinke. Du kan også wrappe dine spejlæg i et stort sprødt salatblad, det tilfører en herlig crisp, der er super lækker. Går du efter den helt store proteinbombe, så prøv med et par skiver god bacon eller chorizopølse.  

I stedet for at diske op med den helt store kalorieholdige weekendbrunch, vil jeg anbefale dig, at lave en masse spejlægsandwich med forskelligt fyld. Pynt dem og server dem ved morgenbordet i en weekend, hvor der er tid til at hygge med familien – de store spejlægsandwich deles nemt i flere stykker, så man kan smage lidt af det hele.    

Sund og mættende spejlæg sandwich

Dette skal du bruge
 • 2 æg
 • 1 tsk. smør eller olie til stegning
 • 2 spsk. revet mozzarellaost
 • 1 tomat
 • Lidt frisk timian eller estragon
 • Lidt frisk persille
Sådan gør du
 1. Kom lidt fedtstof på en slip-let pande og steg de to spejlæg i ca. 3-5 minutter ved mellemvarme. Krydr undervejs med friskværnet peber, flagesalt og lidt frisk timian.
 2. Skær tomaten i tynde skiver og hak persillen. 
 3. Når æggehviden har samlet sig om blommen, og har en fast konsistens, er det tid at lægge osten på det ene spejlæg. Lad osten smelte lidt inden du lægger 2-3 skiver tomat ovenpå det æg, hvor osten er placeret. Lad det stege videre sådan ved svag varme i et par minutter.
 4. Ta´forsigtigt dine spejlæg af med en palet og læg spejlægget uden ost og tomat ovenpå det andet, så det dækker så vidt muligt. Drys med persille, salt og peber.
 5. Server evt. med salat eller andet fyld som foreslået i ovenstående. 
Sund og mættende spejlæg sandwich Sund og mættende spejlæg sandwich Sund og mættende spejlæg sandwich Sund og mættende spejlæg sandwich Sund og mættende spejlæg sandwich
Prøv også denne lækre morgenmadssnack

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.