Rustikke morgenboller med gulerødder, nødder og æbler
I weekenden lavede jeg nogle rigtig lækre rustikke morgenboller med gulerødder, nødder og æbler. Det var egentlig bare en masse råvarer, jeg klaskede sammen, ud fra det jeg lige havde på lager – sådan foregår det som regel altid, når jeg bager, udfaldet kender ingen på forhånd. Det var en af de morgener, hvor morgenmaden blev indtaget sent, meget sent. Det var ikke rigtig morgen længere, da bollerne var færdigbagte, og vi satte os til bords, men tiden var til det, og bollerne mættede til langt op ad dagen.
De rustikke morgenboller består af en helt klassisk lys bolledej tilsat lidt ekstra melsorter, revet gulerødder, blandede hakkede nødder, revet æbler og havregryn. Jeg var desværre udgået for grahamsmel, som jeg er sikker på, ville klæde bolle og krumme ret godt. Bolledejen fik 10 minutter på min røremaskine, og hævede i ca. 30 minutter. Dejen var ret klistret, så bollerne blev formet med to spiseskeer. Portionen gav 12 sprøde rustikke morgenboller med gulerødder, nødder og æbler.
Nødderne tilfører bollerne en dejlig knasende konsistens og lækker smag. Æbler og gulerødder giver dejen en skøn sødme, og jeg ærgrede mig over, at jeg ikke havde drysset lidt kanel i dejen også – det ville passe super godt til bollerne, der iøvrigt smager fortrinligt blot med et koldt lag smør.
Prøv også mine lækre sprøde og saftige boller 😀
Rustikke morgenboller med gulerødder, nødder og æbler
Dette skal du bruge (12 stk.)
- 25 gram gær
- 3 dl. vand
- 1 æg
- 275 gram hvedemel, eller mere afhængig af konsistens
- 5 spsk. majsmel
- 5 spsk. italiesk hvedemel
- 5 spsk. havregryn
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 gulerødder, revet
- 1½ æble, revet
- 100 gram blandede hakkede nødder, hasselnødder, valnødder, mandler, cashewnødder
- 2 spsk. lys sesamfrø, drys
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, skyl æblerne og riv begge dele på et rivejern. Hak nødderne lidt groft.
- Opløs gæren i en skål med lunt vand (kogt vand blandet med koldt vand), og tilsæt sukker og salt.
- Tilsæt nu alle ingredienserne løbende mens du rører ingredienserne sammen. Bruger du en røremaskine (←affiliate link), kan du sagtens komme det hele i på én gang.
- Rør dejlen godt sammen til alle ingredienser er blandet jævnt. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i en halv times tid.
- Dejen er klistret, så brug to spiseskeer til at forme 12 lige store boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys bollerne med sesamfrø.
- Bollerne bages i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Lad de færdigbagte boller køle lidt af på en bagerist inden servering.
Rustikke morgenboller med gulerødder, nødder og æbler – værs´go.
Rigtig go´appetit!
Charlotte vestergaard
5. februar 2019 at 14:17Hej
Første gang jeg er inde på din blog, super fin?
Jeg tænkte på din opskrift med rustikke morgenboller, kan man bruge mandelmel i stedet for majsmel????
Vh
Charlotte
Anne Sofie
5. februar 2019 at 15:37Hej Charlotte. Tak for det 🙂
Ja mandelmel lyder forrygende i den dej, god ide!
Mvh.
Anne Sofie