Blog posts

Perlehøne i rømertopf

Perlehøne i rømertopf

Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

 

Perlehøne i rømertopf

Super lækker, mør og saftig simreret får du med perlehøne i rømertopf. Tidligere i dag var jeg ude at lave et interview med den fantastiske tv- kok, Claus Holm. Det foregik ude på Food college i Aalborg, hvor Claus er uddannet. Ved siden af mit almindelige arbejde har jeg lidt opgaver som freelance – det er b.la. skribentarbejde, reklame og interviews jeg laver. Denne gang skal jeg lave et portræt af den dejlige mand til magasinet Appetize – En opgave jeg er rigtig glad for at have fået, jeg er nemlig vild med den lidt skæve og karikerede kok – Han er en mand, jeg er rigtig meget enig med, hvad angår råvarer og madlavning, så for mig var det et enormt inspirerende møde. Du kan roligt glæde dig til næste nummer af magasinet der kommer til Februar. Nu hvor jeg netop stod der med en af de mest karakterstærke danske kokke, sneg jeg mig til at spørge om et tip til aftenens middag, der stod på perlehøne. Jeg fik et godt bud, nemlig meget lig det jeg selv havde i tankerne, så helt galt kunne det ikke være.

Perlehønen købte jeg i Lidl i går, en fritgående fransk perlehøne til 79 kr. Det er, hvis du spørger mig, lidt af et røverkøb. Med Claus Holms bud på en succesfuld perlehøne i tankerne, begyndte jeg at “free-style” lidt med hønen. Jeg brugte de grøntsager og urter, jeg lige havde, og i nedenstående kan du se, hvad jeg kom i min rømertopf. Jeg brugte mange af de samme råvarer som aftenen før, hvor jeg lavede risotto med vagtelbryster, det er vigtigt at få brugt det hele, så jeg undgår unødig madspild – se mere her.

Ingredienser til rømertopf

 • Selleri
 • Gulerødder
 • 1 stor porre
 • 2 æbler
 • Skalotteløg
 • Hvidløg
 • Champignon
 • Hvidvin
 • Krydderurter
 • Vindruer
 • Saften fra ½ citron
 • Fløde
 • Smør
 • Salt & peber.

Fremgang

Billederne taler for sig selv, så jeg vil spare dig for en lang beskrivelse.

Kom de grovskårne grøntsager og hvidvin i rømertopfen og læg perlehønen på toppen. Fyld den evt. med æbler. Jeg halverede 1 æble og det resulterede i det lækreste sprøde og søde tilbehør med masser af smag fra perlehønen. Sæt stegesoen i en kold ovn og steg perlehønen i ca. 1½ time på 175 grader, varmluft. ca. 15 min. Inden den tages ud af ovnen, skal du skrue op på 225 grader, så skindet kan blive sprødt. Som tilbehør fik vi Hasselbach kartofler og grillede grønne asparges, samt de grovskårne grøntsager fra stegesoen. Saucen lavede jeg på fonden herfra blot tilsat lidt fløde og citronsaft. En rigtig lækker ret, som skabte jubel og madglæde rundt bordet.

Aftensmaden til i morgen er allerede ved at blive forberedt – den står på porresuppe, lavet på fond fra skroget fra perlehønen. Gryden står og småsimrer i køkkenet og forkæler os med den mest fantastiske duft. – TAK for god inspiration til Claus Holm 😉

FullSizeRender (125) FullSizeRender (124) FullSizeRender (127) FullSizeRender (128) FullSizeRender (123) FullSizeRender (132)

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.