Blog posts

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

Bagværk, Frokost, Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Lækker og nem tærte

Jeg har lavet tærter til fryseren – lækker og nem tærte og det er godt med en sprød salat til. Du skal naturligvis få mit bud på en lækker og nem tærte – Jeg har altid været fan af madtærter, sådan en går du aldrig fejl af og det er også skønt i madpakken. En god og smagfuld tærte kræver blot gode råvarer og så er du garanteret en positiv modtagelse. Mine børn elsker madtærter og det er en super god måde at fylde en masse gode grøntsager i dem. Fyldet i madtærterne kan varieres i uanede mængder, afhængigt af hvad du gemmer i dit køleskab og grøntsagsskuffe. Jeg er også glad for at bruge hytteost i min æggeblanding og tærtedejen kan meget nemt gøres sundere og grovere. Jeg er også vild med at bruge forskellige friske kyrdderurter i mine tærter, det giver noget mere karakter og dybde til smagen. Ovnbagte cherrytomater med olivenolie, hvidløg og urter og også super lækre at tilføre til fyldet. Indimellem laver jeg også vegetariske madtærter, de er også et hit, selvom familien fortrækker dem med sprødt bacon, parmaskine eller chorizopølse.

Her får du mit bud på en lækker og nem tærte

Dej
1 dl vand
1 tsk. salt
30g grahamsmel eller mere (Du erstatter bare hvedemelet)
175 g hvedemel
85 g smør (ja, jeg ved det, men bunden bliver lækker og sprød)

Det er nemmest hvis smørret er blødt – Jeg plejer at komme det hele i min røremaskine og blander det sammen til det har formet sig, du kan også sagtens bare ælte det med hænderne på køkkenbordet.
Dejen kommer jeg i køleskabet i ca. 30 min. så er det nemt at arbejde med.

Æggefyld:
6 store æg
2 dl mælk
purløg
salt og peber

Jeg pisker æggene med salt og peber og tilsætter mælk og purløg og pisker det sammen

Fyld:
Jeg varierer fyldet efter hvad vi lige har i køleskabet.
Disse tærter er fyldt med dampede porrer, rå blomkål, ovnbagte cherrytomater, god skinke skåret i mindre stykker, mozzarellaost og lækre hvidløgsoliven (Princip fra Føtex)

Tærterne bager jeg i ovnen i ca. 40 min. ved 200 grader – Det kan godt svinge lidt med tiden… Vores ovn opfører sig tit ret ustabilt, så mit bedste råd er at kigge til tærterne ind imellem.

Billederne illustrerer fremgangsmåden og fyldet er til 2 tærter.

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

 

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

Lækker og nem tærte

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.