Blog posts

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt Halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt Halloweenbord 

Familieliv, Tips & Tricks
Reklame i samarbejde med Creativ Company – sponsoreret indhold.

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt Halloweenbord 

At lave kreative sysler med ungerne, er ikke just min stærke side, men jeg øver mig både hjemme og på jobbet. For der er da ikke noget som at dele gode kreative stunder sammen med børn. For nogle uger siden brugte jeg det meste af weekenden på at fremstille kreativt Halloweenpynt med god assistance fra begge mine drenge og en meget dygtig Alberte venligt udlånt af gode venner. Timer gik med kreative sysler, og i det hele taget var der gang i snakketøjet – både stort og småt blev vendt med saksen i den ene hånd og limpistolen i den anden. 

Alle kan lave kreative sysler

Indlægget er lavet i samarbejde med Creativ Company (←reklamelink), der har sponsoreret nogle fine materialer til at fremstille pynt til at dække et festligt og (u)hyggeligt Halloweenbord. Jeg er vild med deres kreative univers, der er spækket med god inspiration. Ideerne pibler frem, når jeg kigger på deres site, og min motivation for at skrive dette indlæg er, at jeg gerne vil inspirere læserne med mine tips, ideer og DIY til at lave kreative sysler med ungerne – en god aktivitet til efterårsferien. 

At være kreativ med hænderne er som sagt ikke just min boldgade, men man behøver hverken at være kunstnerisk eller super kreativ, for at lave disse små kreative DIY. Med devisen om, at kan det lykkedes for mig, kan det lykkedes for alle, vil jeg varmt anbefale dig at rykke nogle timer ud af kalenderen for at lave lidt kreative sysler med ungerne – det er enormt hyggeligt og fedt efterfølgende, at dække et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord med hjemmelavet pynt. Efterårsferien venter rundt hjørnet, det samme gør Halloween – på med god musik, kaffekoppen og snacks på bordet samt et udvalg af kreative materialer. Find flere sjove og kreative ideer på min Pinterest. Rigtig god fornøjelse.

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Dette skal du bruge

Sådan gør du

Mumie fyrfadslysestager 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Klip gazen i tyndere strimler og rul det rundt om glasset. Vedhæft det med lidt flydende lim fra limpistolen, dup det lidt med et stykke papir, så du ikke brænder fingrene på den varme lim – du kan evt. bruge handsker. Lim øjne på mumielygterne og pynt med edderkopper, maling, plaster eller andet du finder på. Læg et fyrfadslys i hvert glas og tænd med en lang lighter eller tændstikke – du kan også bruge plastic fyrfadslys på batteri. 

Flagermusdåser

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Køb nogle forskellige sodavand og klip stykker af tavlefolien efter mål. Den selvklæbende tavlefolie klistres direkte på dåsen. Du kan skrive eller tegne med skolekridt på dåserne, eller du kan holde dem helt i sort. Klip flagermusvinger af karton ved at folde papiret en enkelt gang, klip vingerne ligesom du klipper gækkebrev. Lim vingerne på dåsen med lim fra limpisolen – også her kan du pynte med edderkopper, lave øjne på flagermusen eller andet sjovt. 

Mumiedåser

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Rul tavlefolie på dåserne eller mal dem med sort akrylmaling, beklæd dåsen med kæmpegarn ved at snørre det rundt om dåsen – hæft garrnet fast med lim fra limpisolen. På med øjne og pynt – vi brugte sliksnørrebånd, edderkopper og plastre. 

Opbevaringsdåse til halloweenslik og karryketter til pølsehorn

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Tavlefolie er super smart til at beklæde mange ting med, du kan beklæde en flaske ketchup, forskellige konservesdåser, glas og meget andet. Her virkede det fint med ketchuppen, der skulle bruges til vores mumiepølsehorn. Lav en flagermus ud af en konservesdåse og pynt som du vil. Fyld dåsen med slik – børnene fandt det helt rigtige halloween bland-selv slik i Føtex (flagermus, hjerner, tænder, dødningehoveder osv.).

Spøgelser og græskarhoveder 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Tegn spøgelser, græskarhoveder, kranier eller lignende af karton, klip ud og hæng op med en sytråd. Hæng dem på en troldegren, en pind eller tilsvarende. Vores spøgelser blev hængt op i vores spisebordslampe med et stykke tape – græskarhovederne pyntede på en væg og på spisebordet.

Rådden zoombiehånd Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord Smør hånden godt ind i vaseline, glem ikke håndleddet, vær ikke nærig med vaselinen, den er vigtig, når du skal have den tørre gipshånd af huden igen. Klip gazen i mindre stykker, læg dem i en lille skål, så de ikke sviner mere end højst nødvendigt. Hæld koldt vand i en lille balje eller skål, heri dypper du gazebånden ganske kort, pres det værste vand ud inden det lægges på hånden. Brug fingrene til at glatte gipsen ud inden et nyt stykke lægges. Beklæd hele håndens overflade (ikke under) og håndleddet med et par lag gips, sørg for at gipshånden er ensartet og glat. Lad den sidde på hånden i ca. 10 minutter til den er tør og tilpas hård nok til at tage af – læg den til tørre i nogle timer, inden den males og dekoreres.  Find flere kreative ideer til Halloween lige her. (←reklamelink)

Dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord

Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord  Kreative sysler med ungerne, dæk et festligt og (u)hyggeligt halloweenbord 

Kreative sysler med ungerne - dæk et festligt og (u)hyggeligt HalloweenbordHalloweenmad

Intet festligt og (u)hyggeligt halloweenbord uden mad og halloweengodter, det hører sig til – osse her er der rig mulighed for at lade kreativiteten udfolde sig. Vores halloweenmiddag bestod af en dejlig græskarsuppe efterfulgt af mumie-pølsehorn dyppet i flagermusblod, sprøde edderkopper og muffins med spindelsvæv – opskrifterne finder du lige her, ungerne hyggede sig også med at fremstille de gode Halloweengodter.

Som du kan se på billederne, er samtlige af mine tips til kreative sysler meget velegnede til børn – al pynt er lavet med og af børn, for det er ikke meningen, at den hjemmelavede halloweenpynt skal ligne noget, du har købt på nettet eller i supermarkedet. Vigtigst er det, at det er sjovt og hyggeligt at lave kreative sysler sammen. 

Rigtig go´fornøjelse!  

 

 

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.