Blog posts

Hjemmelavet Nutella – et sundere alternativ

Hjemmelavet Nutella – et sundere alternativ

Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Hjemmelavet Nutella

– et sundere alternativ

Bella Nutella, den italienske hasselnødde- chokoladecreme. Jeg lavede 2 glas her til formiddag, det er ikke mit første møde med hjemmelavet Nutella eller chokoladesmørepålæg om man vil. Jeg har lavet det et par gange før, b.la. dengang Wilhelm havde mælkeallergi. Da barnet voksede fra sin allergi, kunne jeg igen anvende smør og fløde i nutellaen – det gør den lige lidt mere lækker og cremet. Ungerne jubler når jeg laver Nutella, og det er bestemt et langt sundere alternativ til købeglasset, der er fyldt med alt for meget sukker og tilsætningsstoffer. Jeg har brugt chokolade med et højt kakaoindhold. Er du ikke til det, så bruger du bare en mælkechokolade, det er en smagssag.  At lave hjemmelavet Nutella er utrolig nemt, det kræver dog en rigtig god minihakker og evt. en blender.

Jeg har eksperimenteret lidt med opskriften, det vil sige at jeg har læst en masse forskellige opskrifter og ud fra dem har jeg sammensat min egen. Du får den her :

Du skal bruge:

 • 200 g hasselnødder
 • 2 dl fløde
 • 50 g smør
 • lidt læsøsalt
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk. lys sirup
 • 160 g mørk chokolade (jeg brugte 72 %) Ønskes en knap så kraftig Nutella, da brug halv mørk/lys chokolade.

Sådan gør du:

 • Nødderne ristes i ovnen i ca. 7 min ( 200 grader varmluft)
 • Nødderne gøres fri af den mørke bitre skal – Jeg var ikke synderligt grundig
 • Nødderne hakkes helt fint til en masse i minihakker og blender
 • Den hakkede chokolade overhældes med den varme fløde og det røres sammen til en samlet masse
 •  Smør og salt og sukker røres ud i chokoladeblandingen
 • Nøddemassen blandes nu sammen med chokoladeblandingen
 • Smag det til med salt, sukker og sirup
 • Hæld på rene skoldede glas og kom på køl

Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ
Hjemmelavet Nutella - et sundere alternativ

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.