Blog posts

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard

Anmeldelser, Ferie og rejsebeskrivelser, Livsstil

Reklamelinks

Indlægget indeholder sponsoreret indhold og bannere med affiliate links, der kan have interesse for læseren.
Jeg var inviteret af Hotel Thingaard til at lave reportage og madanmeldelse. Alt indhold beror på 100 % egne meninger, erfaringer og anbefalinger.

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard 

Min mand og jeg har haft den udsøgte fornøjelse at nyde stor gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard. Vi ankom til hotellet fredag aften og blev helt til søndag middag. Det er der kommet en madanmeldelse og dette skriv ud af. Jeg kan varmt anbefale dig et visit i Thy på det hyggelige hotel, hvor der er noget for enhver smag. Om du ønsker et kurophold med veninderne, en romantisk kærestetur, en friluftoplevelse i den smukke natur eller en gourmetoplevelse, der forkæler gane og mave.

Hotel Thinggaard

I den lille stationsby Hurup ved Thy ligger Hotel Thinggaard omkranset af det forblændende smukke og helt unikke naturområde, du kun finder på disse vestlige kanter i Danmark. Hotellet drives af manden med samme navn, Michael Thinggard Madsen, der i 2004 gjorde alvor af sine visioner for det gamle missionshotel. Gastronomi, lokalsamfund, værtsskab og hoteldrømme var nogle af de emner, vi kom omkring under interviewet med den drevne hotellejer. Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard

Fra elev til hotelejer

Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard
Michael Thinggaard og kok

Michael Thinggaard må siges at være lidt af en handlekraftig mand, noget hans CV også vidner om, hvor titler som kok, tjener, oplevelsesleder, hotelejer og bestyrelsesformand er noget han i en ganske ung kan bryste sig af. Det er tydeligt, at Michael er lidt af en ildsjæl indenfor restaurationsbranchen og servicefaget generelt – noget man straks mærker, når man besøger hans charmerende Hotel Thinggaard. Under interviewet fortæller Michael om overtagelsen af hotellet, drømme, værdier og forpligtelser. Da Michael overtager hotellet i 2004, har han samme dag netop færdiggjort sin uddannelse som tjener. Dét er da en mand, der forstår at smede mens jernet er varmt! Under vores samtale kan jeg ikke undgå at blive smittet af den store passion og gejst, den innovative hotelejer udstråler, når han beskriver hvad hotellet, området og samarbejdet betyder for ham. Han har mange visioner og planer og er aktiv i flere bestyrelser, samarbejds- og netværksgrupper på området. Han er bl.a. bestyrelsesformand for den sympatiske forening Regional Madkultur Thy-Mors og er et aktivt bestyrelsesmedlem i turistforeningen Visit Thy. For Michael betyder det lokale samarbejde meget. Han vægter at bruge de mindre virksomheder i området, for netop at være tro mod omgivelserne og skabe mest muligt vækst og eksistensgrundlag for de lokale ildsjæle og iværksættere. Et autentisk og nærværende værtsskab er også noget af det, han fremhæver. Det er vigtigt, at gæsterne får den bedst mulige og mest positive helhedsoplevelse – noget så enkelt som god kvalitet og ordentlighed vil han ikke gå på kompromis med. Det gælder ligefra valg af rette madrasser til hotelværelserne, valget af de lokale råvarer og samarbejdspartnere, til den service og behandling han kan tilbyde gæsten. Det er alt sammen med til at definere hotellet og give gæsten en god helhedsoplevelse af Hotel Thinggaard. 

Hotellet

Hotellet har siden overtagelsen tilbage i 2004 været under løbende renovering, og ifølge Michael er det en udvikling, der vil være konstant. Når man driver hotel vil der altid være noget at forbedre og vedligeholde. I 2009 udvides hotellet med en stor bygning bag ved den oprindelige krobygning. Her etableres nye store værelser på 2 etager. I dag råder hotellet over 32 dobbeltværelser med bad, internet og tv. Den nyere bygning med hotelværelser er en god løsning, der er hyggelige rammer og værelserne er lyse og lydtætte. Der er også flotte fællesarealer og en terrasse til stueetagegæsten. På værelserne er der en fin minibar med mulighed for at lave kaffe og te. Søvnkvaliteten er god da sengene er udstyret med en tyk latex topmadras, samt gode hovedpuder og dyner. Det er virkelig noget Mads og jeg sætter pris på, når vi er afsted på denne type ophold – en god nats søvn uden støj fra andre gæster eller børn.

Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard
Værelsesbygning
Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard
Hotelværelse

Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard
Primo 2016 udvider Michael igen sit lille hotel, denne gang med ny stor tilbygning. Det har givet plads til en større ala carte restaurant og har samtidig frigivet mere lokaleplads til arrangementer som bryllupper, runde fødselsdage, begravelser og firmafester. Lokalerne i hovedbygningen er holdt i den hyggelige krostil og den nye ala carte restaurant er lys, moderne og stemningsfuld – en afslappet og nede på jorden stemning er noget, jeg holder meget af, så føler jeg mig godt tilpas og hjemme.

Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard

Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard
Lokale til arrangementer
Gastronomi og kurophold i unikke omgivelser på Hotel Thinggaard
Den gamle krostue og restaurant

Unikke og spektakulære naturomgivelser

Med et ophold på Hotel Thinggaard er der rig mulighed for at møde naturens storhed på tætteste hold. Vand, strand og klitter, hede, gravhøje, skove, dyreliv, rene søer og ikke mindst de mange spændende råvarer fra naturens eget spisekammer. Lige bag hotellet ligger Sydthy Kurbad, der i samarbejde med Hotel Thinggaard tilbyder wellness ophold. Vi havde fornøjelsen af at bruge en hel søndag formiddag i de afslappende omgivelser. Der er rigelige muligheder for at lade helt op til en ny uge – noget vi i stor stil benyttede os af.

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Sydthy Kurbad
Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Med udendørs wellness
Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Mulighed for behandlinger

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel ThinggaardI kort afstand fra hotellet i Hurup finder du det populære ferie og vandsportssted Klitmøller, også kaldet Cold Hawaii. Parallelt med vesterhavet ligger Nationalpark Thy, som byder på alt fra øde smukke landskaber samt sjældne dyr og et væld af planter og bær. Her er mulighed for at opleve den vilde natur, dyrke friluftlivet, sport eller bare lade dig bjergtage af de unikke og spektakulære omgivelser. Med lidt held kan du måske spotte en havørn eller en sæl. Du kan også finde en grævling, en flagermus eller et krondyr og måske endda en ulv. Tilbage i 2012 fandt et hold ornitologer en ulv – noget der havde stor nyhedsværdi og mediebevågenhed, hvem ved, om der siden er stødt flere af dens art til. Under vores ophold så vi rigtig mange rovfugle, de var majestætiske og flotte. Hotel Thinggaard har en bred palette af spændende tilbud på ophold. Udover de populære wellness og gourmetophold kan du også komme på Bikerophold, golfophold og den såkaldte snapserute. Du kan sagtens kombinere de forskellige ophold og sammenstrikke dit eget ophold, hvis du har nogle specifikke aktivitetsønsker. Det kan eksempelvis være mountainbike og gourmet eller wellness og gourmet. Mads og jeg har snakket om at prøve snapseruten næste gang – det er lige os!

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Oldtidshøjene
Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Udsigt fra toppen af en oldtidsgrav
Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Langhårede får på oldtidshøjene
Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Skoven ved langhøjene
Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Doverodde havn

Gastronomi og lokale iværksættere

Nær Hotel Thinggaard ved nationalpark Thy finder du den lille hyggelige og lidt pudsige Stenbjerg Kro med den skønneste og meget kitchede indretning. Her skal du spise en god frokost, når du alligevel er på opdagelse i den smukke nationalpark. Henny driver stedet, og hun sætter en dyd i at bruge naturens lokale råvarer. Det er absolut et besøg værd og nationalparkplatten er virkelig lækker. Til frokosten vil jeg varmt anbefale dig at nyde en øl fra Ølleriet Håndgjow, brygget af Niels Kolding, der forstår sig på godt gedigent håndværk. Får du som os smag for den gode øl, kan du også lægge turen forbi Ølleriet og besøge Niels i det lille hjemmebryggeri. Han har siden 2003 brygget øl i sit hjem og her er tale om kvalitetsøl med urterne fra egen mark og eng samt fra nationalpark Thy. Vi købte en stor kasse fyldt med spændende specialøl med hjem. Prisen pr. specialøl er venlige 35 kroner, og med 3 stk. til 100 kroner fik vi fyldt ølskabet op – perfekt til de kommende julefrokoster.

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
Ølleriet Håndgjow

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard

Gastronomi på Hotel Thinggaard

I vores gourmetophold var der inkluderet en 2 retters menu til den første aften og dagen efter ventede en udsøgt 5 retters menu med tilhørende afstemt vinmenu. Den første aften fik vi verdensklasse kartoffelsuppe med kulmule. En udsøgt og utrolig delikat forret. Jeg øver mig i det med fisk, og jeg lover dig, at denne ret var overraskende lækker. Hovedretten var en flot rød steak med hjemmerørt bearnaisesauce og håndskårne fritter. Jøsses, det var godt! Fuldkommen perfekt syrebalance i bearnaisesaucen, gode sprøde fritter og en saftig og mør bøf. Vi var meget glade og positivt overraskede over niveauet. Med kølige dråber fra en lækker Chablis og spidse intense noter fra Malbec satte det prikken over i´et, og gav os en komplet perfekt aften.Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard

Forret
Forret
Hovedret

hotel-thinggaard-foersteIfølge restauratør og hotelejer Michael Thinggaard skal en ægte gourmetrestaurant kendes på raffineret, kunstfærdigt og æstetisk anrettet mad af høj kvalitet med en aura af sofistikeret balance. Til dette kan jeg kun istemme og konkludere, at det er noget restaurant Thinggaard i den grad lever op til.

Læs mere om gourmetrestauranten og maden i min madanmeldelse – den finder du i nedenstående link.

Madanmeldelse på Hotel Thinggaard

Et Gourmetophold med en enkelt overnatning koster i delt dobbeltværelse 998 kroner. Her får du en 5 retters gourmetmenu, gaver fra lokale samarbejdspartnere, overnatning og morgenmad. Du kan tilkøbe en ekstra overnatning, samt adgang til Sydthy Kurbad for at forlænge opholdet og opnå en rigtig luksus forkælelsesweekend. Jeg garanterer dig for, at der er lagt op til en fantastisk oplevelse på alle kanter og til en yderst rimelig pris. 

Hvis man vil kombinere de storslåede naturoplevelser med et bombardement af sanselig forkælelse, skal man ikke tøve med at nyde en weekend på Hotel Thinggaard  – med det brusende Vesterhav på den ene side og Limfjordens glinsende vige til den anden er du garanteret et helstøbt oplevelsrigt ophold.

En stor tak til Michael Thinggaard for et gennemgående vidunderligt ophold med stor gastronomi og hyggelige rammer. Jeg medgiver Hotel Thinggaard mine bedste anbefalinger og glæder mig til et snarligt gensyn! 

Disse billeder må bruges af Michael Thinggaard Madsen, i alt hvad der vedrøre ham og af Hotel Thinggaard, i forbindelse med ting vedrørende hotellet. Billederne må bruges til trykt matriale og online. Billederne må ikke sælges til tredie person.

Gastronomi i unikke naturomgivelser på Hotel Thinggaard
”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.