Citronkylling med forårets grøntsager
Citronkylling med forårets grøntsager
I aftes lavede jeg en rigtig skøn citronkylling med forårets grøntsager, nye små Mallorca kartofler, spinatcitronfløde-sauce og en lækker salat bl.a. med selleri, fennikel, tomat, jordbær og avokado. Det var en ret der duftede og smagte af forår. Til retten drak vi et skønt glas rosevin og det hele smagte dejligt. Opskriften improviserede jeg mig frem til løbende, men det hele var så vellykket at jeg nu vil forsøge at få opskriften noteret og naturligvis delt her på bloggen. Er du ligeså vild med kylling som jeg, vil jeg anbefale dig, at tjekke disse opskrifter ud – Grydestegt kylling og Høns i asparges eller Fyldte kyllingebryster
Ingredienser
Dette skal du bruge
- En stor hel kylling
- En skålfuld frisk spinat
- 10 grønne asparges
- En ½ fennikel
- 8 gulerødder
- 500 gram nye kartofler
- En håndfuld jordbær
- 1 avokado
- 1 økologisk citron
- ½ lime
- 3 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 2 dl. fløde
- Cherrytomater
- Persille, estragon og lidt mynteblade
- Olivenolie
- Æblecidereddike
- Sennep
- Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingen
- Skyl og rens din kylling og dup den tør med køkkenrulle
- Krydr kyllingen indvendigt med frisk rosmarin, persille, hvidløg, salt og peber og prop den med citronen – luk kyllingen med kødnåle eller tandstikker
- Smør kyllingen ind i olivenolie, æblecidereddike, krydderurter, hvidløg, salt og peber og læg den i et ildfast fad. Steg den i ovnen på 200 grader varmluft. Afhængig af kyllingens vægt, skal den stege i 45 minutter til 1 time
Salaten
- Skær avokado, tomater, fennikel, selleri og jordbær i små mundrette bidder
- Bland salaten med frisk basilikum og lidt friskhakket mynte
- Pres en ½ lime over salaten og tilsæt lidt olivenolie og eddike, jeg brugte granatæbleeddike
- Krydr med salt og peber og vend salaten
Citronspinatsauce
- Hak et lille løg og hvidløg, svits i olivenolie i en sauterpande
- Hæld fløde ved og kom 2 gode håndfulde spinatblade ned i fløden, lad det simre
- Kom 1 tsk. god sennep ved og rør – jeg brugte en estragonsennep
- Ta citronen ud af kyllingen ca. 10 minutter inden kyllingen er færdig og steg den videre i ovnen
- Brug en gaffel til at tage citronen ud med, den er meget varm. Halver den varme citron og pres al saften ned i spinatflødesaucen (Brug et stykke køkkenrulle til at holde citronen med)
- Smag til med salt og peber og lidt friske krydderurter
Grøntsager
- Kog kartofler i saltet vand, er de nye skal de ikke have så lang kogetid
- Giv gulerødder og asparges et let opkog, gulerødderne skal koge i ca. 5 minutter, aspargsene skal have to minutter
Skær kyllingen ud i 4 bryststykker, 2 store lår og 2 vinger. Lad skroget stå og køle af og pil det senere for det resterende kød, det skal du gemme til en suppe, salat eller en helt tredje ret – hvis du holder øje med bloggen, vil jeg dele et af mine bedste tips med dig – so stay tuned!
Anret som du ønsker og pynt med lidt friske urter og en dynge af friske spinatblade under kyllingekødet.
Go´appetit!
2 Comments