Blog posts

Besøg på vingårde

Besøg på vingårde

Vin, Vin & drinks

Besøg på vingårde

De sidste 3 år har vi tilbragt hele vores sommerferie i Norditalien og hvert år har vi besøgt skønne vingårde – Det er noget vi har nydt og vi er ved hvert besøg blevet taget super godt imod. De italienske vinbønder er stolte og glade for at fortælle og vise deres vin frem til interesserede turister eller vinentusiaster 🙂 De steder vi har besøgt har vi fået den helt store fremvisning og familiens historie er blevet fortalt – Det er sådan noget jeg elsker, når folk til helt fremmede mennesker, kan berette deres livshistorie på en autentisk og spændende måde og samtidig vise hvilket fantastisk produkt der er kommet ud af det – Det er virkelig imponerende! Nogle af stederne har vi besøgt årene efter igen og det har været et super skønt gensyn med familierne. Helt bevidst er vi gået langt udenom de store “turistfælder “- det har vist sig at give pote, for vi har været så heldige at få en masse tid med ejerene. Et af stederne (“Bottarelli”) havde en lækker restaurant hvor vi endte med at spise to aftener i løbet af de knap 20 dage vi var der. Det var et enestående sted – lille vingård hvor Papa var en fantastisk kok og Mama serverede… Her legede vores børn med deres børn – Super idyllisk og afslappende, en oplevelse vi aldrig glemmer.

En anden vingård der imponerede os meget var “Zuliani

Det er en fantastisk vingård som er vores klare favorit blandt de gårde vi har besøgt. Vingården drives af en gammel dame på 80 år og gården har produceret vin siden år 1500 tallet. Vinene er vidunderlige og det samme er den seje kvinde der sammen med datteren driver firmaet. Hun er utrolig levende og hun er et af de mennesker man bare ikke kan undgå at holde af, selvom man kun har mødt hende et par gange. Ved vort første besøg brugte hun over 1 time på os – vi blev vist rundt på hele gården og fik den imponerende historie med.

Mine favoritter “Balosse”  (groppello) “pink dream” (Chiaretto)

hvert år slæber vi kasser med vin med hjem til danmark – Der er noget fantastisk og nostalgisk over at sidde hjemme i Danmark og nyde hjemmebragt vin fra den vingård man nu kender historien bag og har fået et forhold til – Så bringer man lidt sommerminder hjem fra sin dejlige ferie og det er jeg vild med, det forlænger ferien lidt 🙂

I får lidt stemningsbilleder fra vores besøg og indkøb

Zuliani vingård

Zuliani vingård

Zuliani vingård

 

 

 

 

 

Sangiovanni vingård

Bottarelli vingård

besøg på vingårde

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.