Blog posts

Anmeldelse af Allan Olsen koncert

Anmeldelse af Allan Olsen koncert

Anmeldelser

Anmeldelse af Allan Olsen koncert

Allan Olsen – Solo i BASaren torsdag d. 29/10-15

En dygtig “storyteller” med uendeligt meget på hjertet.

Det var en fyldt BAS-sal fuld af forventninger, der torsdag aften ventede Allan Olsen. Koncerten i BASaren i Brønderslev blev på blot 5 dage helt udsolgt – Det var Olsens første koncert på denne tour, og det er 4 gang han gæster BASaren.

Allan Olsen fik fra start på magiske vis tryllebundet sit publikum. Et ufatteligt lyttende og nærmest forstenet publikum sugede kraften ud af den nyudsprungene forfatter og musiker. I salen herskede en larmende stilhed og det var utroligt at opleve hvilken opmærksomhed Olsen med sine 3 følgesvende tiltrak – Scenen delte han med sine 3 guitarer en bunke forvirrede papirer og en skammel. Olsen præsenterede tre nye sange, og der blev plads til de altid tørre og latterkrampende jokes og fortællinger fra dengang ”far var dreng”.

Allan Olsen viste som altid sit særlige formidlertalent – Han er en mand der begår sig særdeles fremragende som kunstner – Og trods benægtelse, tilhører han den absolutte top af den danske kulturelle elite.

Allan Olsen er en mand, der rører sit publikum dybt og med en imponerende autencitet er han en dygtig storyteller med uendeligt meget på hjerte – Temaerne i hans tekster er de helt almene og jordnære anekdoter og spørgsmål som vi i hverdagen ellers ikke værdiger en tanke, hvis ikke han tar fat i dem, sætter dem i perspektiv og gir dem en hovedrolle – Det er en kunst at kunne det og særligt på den inderlige måde der rammer alle.

På mange måder er Allan Olsen for mig den bedste danske pendant til Van Morrison, som også er  en storyteller, der hovedsageligt gør sig i fortællinger om sit ophav og hjemegn.

Med sit nærværende væsen formåede Allan Olsen både at give publikum fornemmelsen af at være med i øvelokalet og som fluen på væggen i spisestuen hos de gamle. Dog savnede jeg en gennemgående rød tråd og de små referencer, som han plejer at forkæle sine inkarnerede fans med. Koncerten var præget af en lidt for udtalt tilfældighed og der var plads til flere budskaber og provokationer.

En underholdende og udmærket koncert der på godt og ondt bar lidt præg af at være en tourstart.  Jeg er sikker på at alle gæster med lyriske gaver og smil på læben er gået tilfredse fra koncerten.

Man kan roligt glæde sig til næste koncert på touren, hvis man da har været så heldig at skaffe sig en billet.

Koncerten vurderes på en skala fra 1-6 stjerner til 4 solide stjerner.

Læs anmeldelsen på Ditvendsyssel her

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.