Friske vietnamesiske forårsruller
Herhjemme elsker vi friske vietnamesiske forårsruller, det er den slags aftensmad der er i høj kurs, ligesom tortillas med salat, kød og guacamole. Børnene synes det er lækkert at de selv kan fylde deres ruller og på denne måde spiser de med stor glæde en masse gode grøntsager. Det er en sund og meget hyggelig spise og vi har nydt de friske forårsruller de sidste to aftener.
Vi fylder de vietnamesiske forårsruller med tynde lange fintskårne grøntsager, krydderurter, saucer og forskelligt krydret kød. De sidste to aftener har vi fået kyllingestrimler marineret i rød karrypasta og lime, oksefilet med grøn karrypasta og kalkunstrimler med habanero chilisauce. Du kan bruge det kød du foretrækker, jeg kan også anbefale, at du prøver med tigerrejer, jomfruhummerhaler, tynde skiver af andebryst, oksemørbrad, skinkesnitler eller kalveinderlår. Ligeledes kan du også vælge de grøntsager eller saucer du bedst kan lide. Vi kan godt lide at have et bredt udvalg af forskellige grøntsager og frugt at fylde i rispapirsrullerne – jeg laver som regel en skøn peanutbuttersauce til, find opskriften her.
Det er en middag der kan varieres og tilpasses alt efter om den skal serveres for familien eller middags gæsterne. Det er nemt at lave, og det er noget der er skønt at sidde og hygge om sammen og gerne længe.
Jeg har brugt følgende råvarer
- Gulerødder
- Peberfrugter
- Grønne asparges
- Cherrytomater
- Sukkerærter
- mozzarella
- Agurk
- Forårsløg
- Avokado
- Mango
- Hjertesalat
- Radiser
- Frisk mynte
- Frisk koriander
- Frisk basilikum
- Rispapir
Kød
- Kyllingefilet i limesaft og karry
- Oksefilet, marineret i grøn karrypasta, som denne
- Kalkunfilet vendt i habanerosauce, denne
Saucer
- Soyasauce
- asiatisk inspireret sur/sød og stærk blommesauce
- Sweet chili dip sauce
- Peanutbuttersauce
Fremgang
Rens og snit alle grøntsager, skær dem i lange tynde strimler. Læg de snittede grøntsager og de skyllede krydderurter på et langt aflangt fad eller et stort rundt fad, så alle kan række til. kødet skæres i lange strimler og marineres, hvorefter det steges på pande/wok. Steg kødet ved høj varme i kokosolie og/eller sesamolie. Hæld saucerne i små skåle som man kan dyppe de friske forårsruller i. Drik kølig hvidvin til eller isvand med friske mynteblade og skiver af lime.
For øvrig beskrivelse af fremgang, se billeder ↓
1 Comment