Squashtærte med frisk spinat, fetaost og svinemørbrad
Denne squashtærte med frisk spinat, fetaost og svinemørbrad er både lækker, sund og yderst mættende. Jeg plejer at lave tærten helt vegetarisk på de kødfrie dage, men jeg har nu erfaret, at de små stykker svinemørbrad bestemt ikke forringer den skønne squashtærte. Jeg havde en lille svinemørbrad tilovers, og fandt derfor frem til denne nye variation af tærten.
Squashtærten bages i en høj rund springform (←affiliatelink), der er med til at gøre den ekstra fyldig og dejligt svampet. Jeg kan også godt lide, at tærten står højt og rank på en tallerken ved siden af en sprød blandet salat med en klassisk vinaigrette. Der er rigeligt squashtærte til 4 personer samt et par ekstra stykker til madpakkerne næste dag.
Prøv også disse sunde og super lækre squashmuffins.
Squash tærte med frisk spinat, fetaost og svinemørbrad
Tærtedej
Dette skal du bruge
- 1½-2 dl. vand
- 200 gram hvedemel
- 150 gram grahamsmel
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en skål, rør til du har en samlet glat dej.
- Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset køkkenbord.
- Placer forsigtigt dejen i en stor høj springform, kom dejen så langt op af siderne som muligt, uden at gøre bunden tynd og porøs.
- Forbag dejen i ca. 10 minutter i en 180 grader varm ovn (varmluft).
- Stil tærten til afkøling mens tærtefyldet forberedes.
Tærtefyld
Dette skal du bruge
- 6 store æg
- 3 spsk. cremefraiche
- 2 dl. mælk
- 2 spsk. olivenolie
- 2 små squash, 450 gram
- 150 gram friske spinatblade
- 125 gram fetaost
- 250 gram svinemørbrad
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 2 friske timiankviste
- En lille håndfuld bredbladet persille eller anden krydderurt
- En håndfuld lageret cheddar til toppen
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint og svits dem klare i olivenolie på en pande. Kom de friske spinatblade i panden og vend det hele et par gange til spinaten falder sammen. Sluk for varmen og lad det stå til det skal lægges i tærten.
- Skær svinemørbraden i små strimler, steg dem ganske kort i en stegepande, krydr med salt, peber og bredbladet persille/ anden krydderurt. Ta de små stykker kød fra på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
- Pisk æg, mælk og cremefraiche sammen i en skål, krydr med timian, salt og peber.
- Placer et rivejern ovenpå et rent viskestykke, riv begge squash der vil lande på viskestykket – fold viskestykket sammen og vrid så meget væske fra som muligt. Hæld det revet squash over i æggemassen.
- Kom kødet ovenpå den forbagte tærtedej, fordel da løg og spinatblandingen jævnt ovenpå, kom små stykker fetaost på inden squash og æggemassen hældes ved. Drys lidt lagret squash på toppen og pynt med tynde skiver cocktail -eller cherrytomater. Krydr med salt, peber og lidt frisk timian.
- Bag din squashtærte med frisk spinat, fetaost og svinemørbrad i ca. 45 minutter på 180 grader varmluft. Stik evt. i tærten inden du tager den ud, den vander lidt pga. den vandholdige squash. Lad tærten stå i knap 10 minutter inden servering.
Rigtig go´appetit!
