Blog posts

Opskrift på blommechutney til mad

Opskrift på blommechutney til mad

Tilbehør

Opskrift på blommechutney til mad

Er du på udkig efter en god opskrift på blommechutney til mad, er du landet helt rette sted. Denne chutney er nem at lave, den kræver ikke mange ingredienser og smager virkelig godt. Når først blommerne er udstenet og ingredienserne klargjort, laver den nærmest sig selv.

Blommechutney til det salte køkken

Lige som blommesæsonen er ved at være helt slut, er opskriften ganske som lovet altså endelig landet på bloggen, beklager den lange ventetid, men bedre sent end aldrig. Blommechutney er lækkert til alverdens kød, kylling og fisk samt krydrede sammenkogte retter, det asiatiske køkken og især til kød der lige har fået en tur på grillen. Du er også lækkert i dressinger, du kan blande et par teskefulde i lidt cremefraiche eller i en  olie/eddikedressing. 

Årets blommehøst

Årets store blommehøst gav mig sved på panden i køkkenet i et par uger, hvor jeg havde travlt med at omdanne mine dejlige blommer til lækre sager til det søde og salte køkken. Det er så lækkert at få glæde af gaverne fra haven i flere måneder. Jeg har lavet saft, marmelader, grød, blommesauce og chutney og de fleste opskrifter blev rigtig gode. Du kan finde mine blommeopskrifter i mit opskriftindeks eller blot ved at bruge søgefeltet på forsiden – skriv blommer og de vil dukke op.  

Prøv også min opskrift på denne lækre mangochutney lige her

Opskrift på blommechutney til mad Opskrift på blommechutney til mad Opskrift på blommechutney til mad

Opskrift på blommechutney til mad

Ret Tilbehør
Køkken Asiatisk, Dansk
Keyword aftensmad, Chutney
Forb. tid 14 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 4
Forfatter Anne Sofie

Ingredienser

  • 1 kg blommer udstenet
  • dl. sukker
  • hel chili
  • 4 stk. rødløg
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. citron saften
  • 4-5 stk. limeblade
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 1 tsk. salt og peber
  • dl. æblecidereddike

Sådan gør du

  • Vask blommerne og udsten dem hvorefter de skæres i kvarte. Skræl løg, hvidløg og ingefær. Løgene skæres i tynde både mens hvidløg hakkes fint og ingefæren rives på et rivejern.
  • Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde eller sauterpande. Lad det hele småsimre i 35-45 minutter afhængig af konsistensen der skal være noget lig marmelade tyk.
  • Smag til med salt, citronsaft og eddike. Hæld blommechutneyen på skoldede glas rystet med atamon. Stil på køl. Spis blommechutney til kylling, fisk og kød samt i sammenkogte retter. Blommechutneyen kan holde sig på køl i et par uger.

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

 

 

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

  1. Annette Riis
    29. oktober 2019 at 21:22
    Reply

    Hej hvor længe kan dit tomatrelish holde sig. Kan man evt hælde eddike / olie over så det kan holde sig længere. Mvh Annette Riis

    • Anne Sofie
      30. oktober 2019 at 05:49

      Hej Annette, jeg ville ikke hælde noget over, der kan indvirke smagen i relishen, men hvis du gerne vil have en længere holdbarhed, kan du skolde glasset og skylle det i atamon, det kan forlænge holdbarheden lidt, men da den ikke indeholder store mængder sukker eller eddike, kan den ikke holde længere end en uges tid, er mit bud 🙂
      Mvh.
      Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.