Kuren imod tømmermænd – hjemmelavede amerikanske burgers
Kuren imod tømmermænd er uden tvivl uhæmmede mængder af søvn, kolde læskedrikke, motion (sex) og ikke mindst disse hjemmelavede snaskede amerikanske burgers med ost, bacon, pickles, karamelliserede løg, syltede grønne tomater, chilimayo m.m. De smager bragende godt og tilfredsstiller enhver tømmermændsramt festabe.
Som regel laver vi selv disse hjemmelavede amerikanske burgers medmindre Chuck-Wagon er i byen med sin lille burgerjoint foran Føtex – det sker dog yderst sjældent, da han er populær i mange andre byer også. Her får du den bedste autentiske amerikanske burger, en kærkommen bid særligt dagen efter en våd aften i byen. Heldigvis hænder ikke så ofte at vi er nedlagt med tømmermænd og da slet ikke på hverdage, men efter en ordentlig nytårsfest eller lignende, er det tiltrængt med en hjemmelavet snasket amerikansk burger – skal du lave den selv, kan du ligeså godt gøre det ordentligt.
Indholdet i den snaskede amerikanske burger er vigtig, hvis den skal have reel indflydelse på dine tømmermænd. Den skal fyldes med en god mængde smeltet ost, sprødstegt bacon, bløde og rå løg – den skal også have en vis skarphed fra lidt sennep, ketchup og chili, syre og sødme kommer fra hakkede syltede grønne tomater og pickles og bollerne skal være ægte bløde briocheboller. Det fås altså ikke bedre! Hvis ikke sådan en omgang kan give din tømmermændsramte krop en god portion trøst, så kan jeg blot ønske dig rigtig god bedring.
Er du for træt til at lave burgers – prøv denne gode omgang hjemmelavet junk
Kuren imod tømmermænd – hjemmelavede amerikanske burgers
Dette skal du bruge
- 600-800 gram hakket oksekød, 8-12% fedt
- 2 pakker bacon, gerne i god kvalitet
- 4 stk. brioche burgerboller, køber dem i Netto og Føtex
- 5 gule løg
- 2 tomater
- 8 store skiver ost, cheddar eller gouda
- 1 dl. hakkede syltede grønne tomater
- 1 dl. syltede agurker eller pickles
- 4 spsk. salatmayonaise, kraft
- 4 spsk. chilimayo
- Heinz tomatketchup
- French sød sennep
- Smør til at stege bløde løg og bøffer
- Olivenolie til at stege bøffer
- Salt og peber
Sådan gør du
- Forbered først de bløde løg. Skær 4 gule løg i ringe og steg dem i smør ved svag varme på en stegepande. Krydr med salt og peber og frisk timian. Lad dem stå og karamellisere let.
- Skær de øvrige ingredienser ud og steg bacon sprødt. Er alt klargjort, er det nemt og hurtigt at klaske de hjemmelavede amerikanske burgers sammen. Du kan jo lave alt tilbehøret selv, hvis du orker.
- Form 4 lige store bøffer af oksekødet, krydr med salt og peber. Steg dem i smør og olivenolie ved høj varme på en pande. Vend et par gange og skru ned til middelvarme. Læg to stk. ost på hver bøf og lad det smelte. Når osten er smeltet er burgerne klar til at blive samlet.
- Smør de lune burger briocheboller med salatmayonaise og chilimayo – én slags mayo på hver bolle. Læg bløde løg på underbollen sammen med en spsk. hakkede grønne syltede tomater. Læg bøffen ovenpå sammen med en klat ketchup, lidt sød amerikansk sennep. På overbollen kommer du rå løg og bacon. Pickles og syltede agurker og tomater lægges ovenpå bøffen.
- Saml nu din snaskede hjemmelavede amerikanske burger og oplev hvordan tømmermændende småt forsvinder. Server evt. med hjemmelavede grove fritter med masser af salt.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
1 Comment