Blog posts

Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Bagværk, SU venlige retter, Tilbehør, Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

Reklamelinks

Indlægget indeholder reklamelinks, der kan have interesse for læseren

Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Jeg har lavet de skønneste hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft. Vi nød de bløde krydrede fladbrød til en omgang Chicken tikka masala. De er også velegnet som pitabrød. Efter at have gennemgået utallige opskrifter på naanbrød, endte jeg med at lave min egen version. Jeg har bl.a. tilført dejen friske koriander, presset hvidløg og limesaft og så har jeg også tilført den græsk youghurt, jeg havde en slat tilovers fra min tikka masala. Resultatet blev super lækkert! Heldigvis havde jeg lavet en stor portion, så nu er der to portioner naanbrød i fryseren klar til at blive lunet i ovnen inden servering. 

Det hjemmelavede naanbrød smager fantastisk sammen med den indiske raita, men den er også ganske velegnet som tilbehør til salater, grillmad, kylling i karry, chili con carne og ikke mindst er den perfekt til den herlige chicken tikka masala. Opskriften skal du hermed få, det er meget nemmere end du tror. Lad mig endelig vide hvordan det går.

Hjemmelavet indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Dette skal du bruge

  • 50 gram gær
  • 3½ dl. opvarmet vand
  • ½ dl. limesaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 dl. græsk youghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1. tsk. spidskommen
  • 1200 gram hvedemel
  • evt. lidt sesamfrø, oregano og koriander til at drysse på de færdigbagte naanbrød

Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Sådan gør du

Opløs gæren i det opvarmede vand. Tilsæt salt, sukker og de øvrige krydderier og rør et par gange så det hele fordeles jævn. Tilsæt limesaft, olie, youghurt og æg, pisk det let med et piskeris. Lidt efter lidt tilsættes melet, brug evt. en røremaskine (laveste niveau). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dejen dufter super skønt og duften tiltager i takt med at dejen hæver. Når dejen er hævet, trilles 12 lige store boller (en god håndfuld). Læg bollerne på en bageplade og giv dem et fladt tryk. Lad bollerne hæve endnu engang i ca. 20 minutter. 

Brug en kagerulle til at rulle bollerne ud, lav én af gangen. Steg det flade brød i et par minutter på hver side på en pande med olivenolie. Jeg bagte først naanbrødet på en alm. pande og gav det ligeledes et par minutter på min grillpande for at give brødene en sprød og grillet overflade – det synes jeg, pynter så fint. Drys de færdige pandebagte naanbrød med de krydderier eller urter du bedst kan lide.Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaftHjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Hjemmelavede indiske naanbrød med koriander, hvidløg og limesaft

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.