Grill tema – 4 lækre slags tilbehør
Som jeg skrev igår lige her, har jeg valgt at lave et grill tema med grilltips og inspiration til lækkert tilbehør. Jeg vil skrive om alt fra salater, grillet grønt og kød til dressinger og marinader. Grunden, til at det ikke er nok med et par enkelte indlæg, er, at jeg har så mange opskrifter, jeg gerne vil give videre – samtidig ønsker jeg selv ny inspiration. Når man griller så meget som vi, kan det indimellem ende i meget af det samme og jeg ønsker variation. I sæsonen griller vi generelt rigtig meget – gerne flest dage på en uge. Mit håb er, at jeg med dette tema kan inspirere mine læsere, og at I samtidig vil dele Jeres grilltips og ideer med mig – lad os hjælpes ad 🙂
I dette indlæg får du hele 4 lækre slags tilbehør, som passer super godt til rødt kød – oksekød, kalv eller lam. Vi fik grillet flanksteak, der i nogle timer havde trukket i masser af hvidløg, rosmarin, salt og peber. Vi fik ingen kartofler, pasta eller blandet salat og det passede derfor helt perfekt med mængden fra de 4 slags tilbehør.
4 lækre slags tilbehør
Appelsinsalat med fennikel og ærter
Dette skal du bruge
- 2 økologiske appelsiner
- Løgringe fra ½ rødløg
- ½ fennekel skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk bælgede ærter
- 1 håndfuld røde druer, skåret i halve
- Saften fra ½ limefrugt
- 1 spsk. hasselnøddeolie/olivenolie
- 1 spsk. granatæbleeddike eller anden sødlig eddike
- Flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangen kan du se på billedet, det er lige til og en meget hurtig og nem salat. Den minder om sydlandsk køkken og kombinationen af appelsin, fennikel og ærter er sammen med de øvrige ingredienser, virkelig lækker og frisk. Opskriften er min egen, og det er en af de opskrifter, der er blevet til ved en gennemgang af indholdet i grøntsagsskuffen.
Fyldte snackpebre
Dette skal du bruge, se billede
Fremgangen er som billederne illustrerer meget simpel. Snackpebrene halveres, skæres fri af kerner og det hvide fjernes så godt som muligt. Fyld med en teske de 4 halve pebre og grill dem på direkte varme til de er færdige. ca. 8 minutter.
Bruchetta med ovnbagte cherrytomater
Dette skal du bruge
- ½ baguettes
- 300 gram cherrytomater
- 90 gram mozzarellaost
- Lidt flager parmesanost
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- Saften fra ½ citron
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Lidt frisk rosmarin
- Salt og peber
Fremgang
Cherrytomaterne halveres og lægges i et ildfast fad. Olie, citronsaft, hvidløg og krydderurter hældes over. Bland det hele godt sammen og krydr med salt og peber. Cherrytomaterne bages i ovnen, 200 grader i ca. 30 minutter. De færdigbagte tomater lægges på brødet, sammen med ost og pyntes med frisk basilikum. Brødet bages i ovnen i ca. 6-8 minutter på 200 grader varmluft.
Smørstegte grønne asparges med blødkogte æg
Dette skal du bruge
- 400 gram grønne asparges
- 4 æg
- Et par radiser
- Flager af parmesanost
- En klat smør til stegning
- Lidt frisk citronsaft
- Persille
- Lidt få tynde løgringe fra et rødløg
- Flagesalt og friskkværnet peber
Denne ret laver jeg oftest som forret, jeg pocherer æggene, og laver en skøn vingagrette til, det smager vidunderligt. Denne gang har jeg lavet opskriften lidt nemmere ved at lave blødkogte æg. Det giver samme resultat, hvis du forstår at koge et æg 🙂 Mine æg er store økologiske æg, og de har fået 5 minutter, og er skyllet i koldt vand og pillet med det samme. Jeg venter med at skære ægget midt over, til jeg er klar med servering. Det ser smukt ud, når blommen flyder ud over det hele – sammen med de øvrige ingredienser danner det en lækker dressing.
Fremgang
Fyld en kasserolle med saltet vand, sæt i kog. Brug en spiseske til at lægge æggene i det kogende vand. Kog æggene i 4-5 minutter afhængig af størrelse. Skyl og knæk de grønne asparges og steg dem på en pande med smør i få minutter, salt dem. Riv lidt flager af parmesanosten, skær løg og radise i tynde skiver og anret som du ønsker, se evt. billede. Hæld olivenolie og frisk citronsaft over det hele og pynt med med friske urter.
Jeg håber du er fulgt med hele vejen her til. Værs´go grill tema – 4 lækre slags tilbehør. Det blev lidt af en lang smøre med alle de slags tilbehør, jeg håber du har fået lyst til at prøve nogle af mine opskrifter. Herhjemme nød alle fire de lækre retter til en smagfuld og mør flanksteak – med en god rødvin og lidt boblevand til børnene, blev det til lidt af et festmåltid.
Jeg håber du kan lide mit grill tema, husk at kigge forbi bloggen de næste par uger hvis du ønsker mere inspiration til de kommende grill aftener i haven 🙂
Rigtig go´appetit!
4 Comments