Flødekartofler og baconsvøbt svinemørbrad
Det er sjældent, vi får flødekartofler og baconsvøbt svinemørbrad, ikke fordi det er en usund og fed spise, men fordi flødekartofler aldrig rigtig har været noget, der har vundet særligt indpas i vores madrepertoire. Det er oftest, noget vi spiser, når vi får buffet til fest eller lign. Når jeg laver flødekartofler herhjemme, er det næsten altid samme version, som jeg har lavet siden jeg var helt ung – der er masser af smag og power, og det er en version, der passer til rigtig meget forskelligt kød.
I aftes stod menuen på flødekartofler, svinemørbrad med timian i baconsvøb og dampede broccoli og gulerødder – der er rigeligt med rester til aftensmaden i aften, og det er et hit på sådan en fredag, hvor man bare trænger til at holde weekend. Jeg vil gerne dele opskriften med dig, måske kan du bruge den som inspiration.
Flødekartofler og baconsvøbt svinemørbrad
- 1,5 kg kartofler
- 4 skalotteløg (svitses i smør)
- 1 fed hvidløg (snittes fint og svitses med løget)
- Smør (svits champignons og løg )
- 1 porrer renses og snittes, lægges ved kartoflerne)
- 150 g champignon (svitses i smør og indkoges i hvidvin)
- 10 cherrytomater (lægges i fad sammen med kartoflerne)
- ½ dl. hvidvin (bruges til indkog med champignons)
- ½ l fløde
- Frisk timian, salt og peber.
Bages i ovn ved 200 grader i ca. 1 time.
Svinemørbraden er renset og rullet i frisk timian, salt og peber og svøbt i bacon. Steges i ovnen i ca. 30 min.
Se fremgang på nedenstående billeder.
God appetit og rigtig god weekend!
Katrine
23. oktober 2015 at 07:44Uhm, det ser lækkert ud!
Jeg har aldrig prøvet flødekartofler med hvidvin og champignon. Det skal jeg da vist snart gøre 😉 God weekend