Blog posts

Chef-bøffen også kaldet cote de boeuf

Chef-bøffen også kaldet cote de boeuf

Gæstemad, Velkommen i mit køkken

Chef-bøffen også kaldet cote de boeuf

Chef-bøffen også kaldet cote du boeuf, er det min mand har navngivet denne bøf. Chef-bøffen er en kæmpe ribeye med ben, den er så stor at den selv kan stå på grillpanden. Det er et super smagfuldt og mørt stykke oksekød dejligt marmoreret og saftigt. Jeg var heldig at finde den lille chef-bøf på knap 1,2 kg på tilbud i Føtex til 75 bobs – det var næsten blasfemisk!  Normalprisen ligger omkring de 255 kroner, så det var et kup jeg ikke kunne modstå.Chef-bøffen også kaldet cote du beuf

Min mand blev jublende lykkelig da han åbnede køleskabet, han var overbevist om, at bøffen kun var købt til ham, men sådan en Cote du beuf mætter en hel familie. Tilbehøret matchede bøffen perfekt og det var en virkelig lækker middag. Jeg lavede ratatouille, små fine smørstegte kartofler med bredbladet persille og bearnaisesauce. Til chef-bøffen fik vi en rigtig dejlig kraftig rødvin fra Toscana – en vin vi købte af producenten selv, da vi var til vinsmagning hos Quist Wine i vinterferien. Vinen er lavet på Syrah druer – en rigtig kraftig sag. Chiara Vinciarelli er en smuk ung italiensk kvinde, der er uddannet sommelier, og er af en familie der i generationer har produceret tomater, tobak og vin. Denne vin er dog Chiaras helt eget produkt, og der er kun lavet omkring 500 flasker, så det er snart ikke muligt at nyde vinen længere. Jeg tror dog, at vi herhjemme er nød til at købe et par flasker mere til en anden god gang.

Chef-bøffen også kaldet cote du beuf

Du skal bruge
  • Cote de boeuf – mindst 1 kg
  • Små kartofler – 700 gram
  •  3 peberfrugter i forskellige farver
  • 1 squash
  • 2 – 3 rødløg
  • 1 dåse finthakkede tomater – Mutti
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 5 fed hvidløg
  • Bredbladet persille
  • Frisk timian
  • Smør, ca. 50 gram
  • Olivenolie
  • Lys eddike – f.eks. havtorn/hvidvin – 4 spsk.
  • Balsamicoeddike – 2 spsk.
  • Bearnaisesauce
     
    Fremgang – Chef-bøffen
  • Ta din cote de boeuf ud af køleskabet en god time inden den skal tilberedes, krydr den med flagesalt og friskkværnet sort peber
  • Svits bøffen i olivenolie og lidt smør på en grillpande, på alle sider og kanter, så den får en lækker sprød stegeskorpe
  • Krydr igen med salt og peber, frisk timian og 3 fed snittede hvidløg
  • Læg chef-bøffen i et ildfast fad og kom den i en 120 grader varm ovn.
  • Min bøf fik 50 minutter og stegetermometret stod på 57 grader
  • Bøffen skal hvile i ca. 10 minutter og serveres på et stort spækbræt og skæres ved bordet
  • Chef-bøffen også kaldet cote de boeuf
Fremgang ratatouille
  • Løg, hvidløg og grøntsager skæres i grove stykker
  • Svits løg og hvidløg i olivenolie
  • Tilsæt squash og svits dem kort inden du tilsætter peberfrugterne, krydr med bredbladet persille og krydderier
  • Tilsæt lys eddike og lad det koge lidt ind,
  • Tilsæt din dåsetomat og lad det simre
  • Tilsæt balsamicoeddike og tomatpure
  • Smag til og krydr med salt og peber og krydderurter
  • Lad det stå og simre til du skal servereChef-bøffen også kaldet cote du beuf Chef-bøffen også kaldet cote du beuf Chef-bøffen også kaldet cote du beuf
  • De små fine kartofler koges til de næsten er møre, lad dem trække lidt i vandet
  • Svits kartoflerne i den gryde de er i, ved at tilsætte en god klat smør
  • Krydr med bredbladet persille, flage salt og peber
  • Kartoflerne skal have farveChef-bøffen også kaldet cote du beuf

Chef-bøffen også kaldet cote de boeuf Chef-bøffen også kaldet cote du beuf

Chef-bøffen også kaldet cote de boeuf værs´go!

Rigtig go´appetit 🙂

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.