Blog posts

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser

Børn, Familieliv, Velkommen i mit køkken

Reklamelinks

Indlægget indeholder affiliate links ved enkelte eksempler på køkkenudstyr, der kan have interesse for læseren.

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser 

Fredag aften er herhjemme lig med familiehygge, god mad, fredagsslik og X-factor eller andre lignende familieunderholdningsprogrammer. I fredags lavede Wilhelm og jeg to portioner bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser – kan du forestille dig noget bedre fredagsslik? Vi lavede en portion helt klassiske skumfiduser med vaniljesmag og en portion med hindbærsmag. 

Hvilken smag du ønsker at tilsætte de hjemmelavede skumfiduser, er helt op til dig selv. Smagen varieres efter den saft, juice eller smagsaroma der tilsættes. Prøv evt. jordbær med chokoladeovertræk, blåbær, lakrids, hyldeblomst, limonade, abrikos eller moccasmag – et perfekt match til eftermiddagskaffen. Farven tilpasses med et lille nip flydende frugtfarve og arbejdstiden tager ikke mere end et lille kvarter – dog skal de færdige skumfiduser ligge til afkøling på køkkenbordet i et par timer inden de lystigt konsumeres.    

En god stærk køkkenmaskine og et sukkertermometer er et nødvendigt onde, når du skal lave hjemmelavede skumfiduser – en almindelig el-pisker rækker desværre ikke her, der skal kræfter bag. Selv bruger jeg den maskine jeg mener, er den bedste og stærkeste køkkenmaskine du kan købe som almenforbruger, nemlig en Kenwood køkkenmaskine (Min er en Kenwood Major titanium, KM023, 1600 watt) som jeg var så heldig at få i 30 års fødselsdagsgave for 8 år tilbage. Siden har maskinen været mit vigtigste køkkenredskab, og jeg kan slet ikke undvære den – heldigvis er Kenwood kendt for at lave køkkenmaskiner, der holder et helt liv ud. En bagespartel er også vigtig, hvis du ønsker flotte ensartede skumfiduser – det er udelukkende et spørgsmål om æstetik. selv har jeg netop købt dette smarte dejspartel sæt, som også kan lave mønstre, det glæder jeg mig til at tage i brug. 

Endnu et børnehit → kakaopandekager med kirsebærskum

 

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser 

Dette skal du bruge

Redskaber: Tykbundet kasserolle, sukkertermometer, Køkkenmaskine, bageform, evt. dejspartel. 

Ønsker du at lave to portioner, skal de laves over to omgange, det kræver lidt opvask undervejs, men er man lidt kvik eller har hjælp fra et flittigt barn, er begge portioner klar til afkøling indenfor en halv time – det er en rigtig hyggelig og nem børnevenlig aktivitet. 

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik

Hjemmelavede skumfiduser med vaniljesmag

  • 10 blade husblas
  • 200 gram sukker
  • 1 dl. vand
  • 5-7 dråber flydende vanilje
  • Ca. 100 gram flormelis til bageform med mere 

Hjemmelavede skumfiduser med hindbærsmag

  • 10 blade husblas
  • 200 gram sukker
  • ½ dl. koncentreret hindbærsaft 
  • ½ dl. vand afhængig af mængde saft
  • 2-4 dråber flydende vanilje
  • Et lille nip flydende frugtfarve
  • Ca. 100 gram flormelis til bageform

OBS: Der kan være stor forskel på saft, og styrken i smagen af saft varierer meget, efter hvilket mærke du bruger. Juster derfor selv forholdet mellem vand og saft. Der skal ialt være 1 dl. Væske om det er fra vand eller koncentreret saft. Lav evt. Et tilpas blandingsforhold inden du koger det sammen med sukkeret. 

Sådan laver du skumfiduserne
  1. Læg husblas i et vandbad i 5-10 minutter, skil stykkerne ad inden de lægges i vandet.
  2. Kom vand/saft og vanilje i en gryde med sukker. Hæng termometeret på siden og hold øje med temperaturen. Sukkerlagen skal koge til den rammer 110 grader. Sluk og lad lagen stå til den er 100 grader varm. Hæld herefter sukkerlagen ned i køkkenmaskinens skål.
  3. Vrid så meget vand af husblassen som muligt, kom det ned til sukkerlagen og pisk på næsthøjeste trin i ca. 10 miutter til skummet ikke rører på sig eller glider af køkkenmaskinens piskeris. Imens gøres bagepladen klar, drys flormelis i bunden ved hjælp af en sigte.
  4. Når skummet er helt klar, hældes det ved hjælp af en dejskraber ned i bagepladen. Her skal du bruge to spartler til at strække og fordele skumfidusdejen jævnt. Det er svært, især uden spartel, så hav tålmodighed. 
  5. Til sidst sigtes endnu engang med flormelis. Lad dejlen stå i 1-2 timer inden den skæres i små mundrette firkanter, brug en kniv, pizzahjul eller saks. 
  6. Vend de små skumfiduspuder i flormelis et par gange inden de sigtes i en si og hældes på glas eller bøtter med låg. 

Kom de hjemmelavede skumfiduser på glas med låg. Spis dem som fredagsslik eller server dem til fødselsdage, dekorer et glas og brug det som værtindegave eller imponer dine middagsgæster når du stiller en skål frem til aftenkaffen.

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik

Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik Bløde og luftige hjemmelavede skumfiduser - perfekt fredagsslik

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar