Bagt brie på ristet rugbrød med trøffelolie
Bagt brie på ristet rugbrød med trøffelolie er mit bud på en super lækker morgenmad eller frokost. eller jeg lavede til mig selv i dag. Jeg har tidligere delt en opskrift med bagt brie og parmaskinke – et bud på en rigtig lækker forret, se mere lige her.
Brien er krydret med frisk rosmarin og beklædt med lomoskinke. Olivenolie med hvide trøfler er dryppet på rugbrødet og drysset med læsøsalt – hertil bagt og halveret tomat med salt og frisk timian. Det hele lægges på et stykke stanniol og bages i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.
På tallerkenen placerede jeg blandt andet lidt ekstra skiver Lomoskinke, cantaloupemelon, oliven, hvidløg og radise. Det var en virkelig lækker og mættende frokost – den var overvejende sund, så det er jo blot et plus. Jeg vil dele lidt billeder af frokosten her – jeg håber du kan bruge dem som inspiration, måske til en forret eller som tilbehør til en udsøgt brunch eller som en nem og hurtig frokost. Hvis du kan lide brieost, vil jeg virkelig anbefale dig at prøve denne version, det smager himmelsk, og det er en super lækker ret med mange konsistenser. Det bløde og cremede fra osten, det sprøde element fra rugbrødet og det salte fra det bagte lomoskinke – det bløde og saftige fra de bagte tomater og det saftige, syrlige og søde fra melon og appelsin – altså en frokost der har det hele!
Go´appetit!