Nemme og lækre pita med kebab
Forleden aften lavede jeg disse nemme og lækre pita med kebab, og jeg siger dig, de var overraskende gode. Derfor vil jeg give dig dette tip, som jeg først nu har fået øjnene op for. Jeg er glad for at have opdaget dette produkt og jeg er sikker på, at du vil have det som jeg, når du prøver det. Lad mig vide det, hvis du giver det en chance. Normalt er jeg ikke fortaler for den slags produkter, men indimellem er man heldig, at støde på nogle ret udmærkede og nemmere alternativer til det hjemmelavede – det er super rart og praktisk, at kunne vælge de nemme løsninger indimellem. Som du måske har gættet nu, er det købe kebabkød på frost jeg taler om. Det lyder umiddelbart ikke videre appetitligt, og jeg har alle dage gået langt udenom den slags fabrikerede fødevarer. Nu er det bare sådan, at det er pokkers besværligt og ikke mindst uoverskueligt at lave sådan en omgang hjemmelavet kebab og hvor i huset har man plads til et kæmpe spyd med saftigt og dryppende kebabkød ? Nej vel… Derfor er jeg så tilfreds med min nye opdagelse, at jeg ønsker at dele det gode og brugbare tip med dig!
Kebab produktet fra Coop er rent faktisk et ganske fornuftigt alternativ til den originale kebab. I deres sortiment har de flere variationer og kødet er lavet som “rigtig” kebab over åbent ild (og ikke kogt som de andre tilsvarende der kan købes på frost) Posen med den tynde afskåret kebab har jeg købt i Fakta og jeg tror pakken kostede omkring 35 kr. Jeg har studeret posens varedeklaration grundigt og det ser ok ud ift. et fabrikeret produkt, læs mere om produktet her. Sådan en pose med kebabkød indeholder 400 gram og der var kød nok til, at vi alle 4 kunne få 2 store pita med kebab hver.
Nemme og lækre pita kebab
Fyld til pita med kebab
Du skal bruge det fyld du bedst kan lide i din pita, men på billederne kan du få lidt inspiration. Det var i hvert fald super lækkert det hele og det tog mig ca. 20 minutter at lave denne aftensmad. Børn og mand var lykkelige, og de var begejstrede for, at vi skulle have kebab i pitaen og ikke det fyld vi normalt får.
Fremgang
Grøntsagerne er vasket og skåret i mindre stykker og serveret i et fad, så man selv kan fylde sin pita. Kebabkødet er stegt i olivenolie med finthakket hvidløg og godt med chili. Kødet blev også krydret med spidskommen og lidt paprika, salt og peber. Det fik 5 minutter på panden og så var det færdigt! Nemt og ligeså hurtigt som at bestille og modtage take out – blot meget bedre og billigere! Det smagte næsten ligeså godt som den kebab du får fra Sason i Reberbansgade i Aalborg. (Verdens bedste, i hvert fald Nordjyllands bedste!) Til den nemme og lækre pita med kebab lavede jeg en god hvid dressing – nogle af os brugte også hot habarnerosauce, mens andre foretrak ketchuppen fra Heinz.
Dressing til pita med kebab
- Cremefraise 9%
- Saften fra en ½ lime
- 2 fed presset hvidløg
- Spidskommen
- En god håndfuld hakket persille
- 4-5 hakket mynte
- Salt og peber
Den gode og nemme købe kebab fra Fakta er allerede bestilt til næste gang vi laver durumruller! Måske skal vi prøve deres döner kebab. Nogle gange skal det være nemt, og så er det jo bare skønt, at der findes nogle udmærkede produkter, når man ikke lige har et hængende kebab spyd i sit køkken…
Jeg håber du kan bruge mit tip, så du selv kan få nemme og lækre pita med kebab!
Rigtig go´appetit!
1 Comment