Fantastiske fastelavnsboller med creme og remonce
Disse fantastiske fastelavnsboller er simpelthen bare de bedste blandt alle de mange udgaver, jeg har smagt – de fås immervæk i utrolig mange versioner. Der er de gammeldags, dem med flødeskum, de kedelige udelukkende med syltetøj eller chokolade osv. Jeg elsker februar, for mig er februar lig med ferie, forkælelse, fødselsdag og ikke mindst hygge med disse fantastiske fastelavnsboller. Den korte måned byder på mange gode lyspunkter og ifølge kalenderen, venter foråret også lige rundt hjørnet.
Herhjemme glæder vi os bl.a. til vores ferie i Berlin (børnenes julegave). Der er mange ting at glædes over og glæde sig til. Men først skal du glæde dig til at prøve min opskrift på fantastiske fastelavnsboller med creme og remonce – vi synes den er vildt lækker. Inspirationen til denne opskrift har jeg hentet hos den gode Meyer lige her. Som du kan se, har jeg justeret en del på opskriften og tilpasset den, som jeg bedst kan lide den.
Se også denne lækre dessert: Chokoladebrownie toppet med karamelcreme og saltristede mandler
Bolledej
- 1,5 dl Sødmælk
- 100 gram blødt smør
- 25 gram økologisk gær
- 2 æg
- 400-450 gram hvedemel
- 1 vaniljestang
- 75 gram sukker
- 1 tsk. Kardemomme
- Skallen af 1 usprøjtet citron
- Et drys salt
Sådan laver du dejen
- Lun mælken i en gryde til det er lillefinger varmt, ( 45 grader) ta gryden af varmen.
- smelt smøret i den lune mælk, sammen med et drys salt.
- Smuldr og opløs gæren i den lune blanding.
- Fordel den revne citronskal i gærblandingen.
- Bland hvedemel, sukker, kardemomme og vaniljekorn i en skål – brug gerne din køkkenmaskine.
- Tilsæt de to æg, samt grydens indhold i skålen med mel.
- Rør indholdet sammen på køkkenmaskinens laveste hastighed eller rør til du får en blød og smidig homogen dejmasse. Konsistensen kan justeres med lidt mel – den skal være blød, smidig og lidt klæbrig, uden at klistre fast til fingre og skål
- Dejen skal hæve i ca. 1 time i skålen med et viskestykke over. Imellemtiden kan du lave creme og remonce.
Remonce
- 100 gram sukker
- 150 gram marcipan
- 100 gram smør
- 50 gram mørk chokolade i små stykker
Sådan laver du remonce
- Rør sukker og marcipan sammen.
- Tilsæt smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen, rør ikke for længe da den vil blive for flydende når den bages.
Creme
- 1 vaniljestang
- 25 gram sukker
- 1 æg
- 2 spsk. Majsstivelse
- 2,5 dl sødmælk
- 65-100 gram hakkede mandler.
Sådan laver du vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen.
- Varm mælken til lige inden den bobler og bland den med æggeblandingen.
- Hæld blandingen tilbage i gryden og opvarm mens du pisker, til cremen bliver tyk.
- Vend de hakkede mandler i og lad cremen køle af.
Sådan samler du de fantastiske fastelavnsboller
Ælt dejen let igennem og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tyk plade og skær den i 7 stykker. På hvert stykke lægges knap 1 spsk. creme, 1 spsk. remonce og lidt hakkede chokoladestykker. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og saml dem, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne så samlingen vender ned og lad dem hæve i ca. 1 time. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.
Glasur
- Smelt 75 gram smør i tykbundet kasserolle sammen med 50 gram mørk chokolade.
- Den flydende chokolademasse blandes med ca. 1 dl. flormelis. Tilsæt 2 spsk. kogt vand og rør til det er jævnt og blankt.
- Kom 1 spsk. chokoladeglasur på hver fastelavnsbolle og pynt med lidt drys eller nødder.
Opskriften giver 14 fantastiske fastelavnsboller. Du kan med fordel fryse de resterende fastelavnsboller uden glasur. De skal blot lunes og gives glasur. Jeg har selv 8 stk. liggende i fryseren.
Rigtig go´appetit!
Venterpaavin
18. januar 2020 at 14:47Vi har også lige smidt vores bud på fastelavnsboller op – det er også bliver en uimodståelig kage? må prøve med revet citron i dejen. Det lyder lækkert!
Anne Sofie
18. januar 2020 at 15:02Hejsa.
Ja, det er skønt med mange variationer af den gode bolle – dette er dog en gammel opskrift efterhånden, men jeg vender selv tilbage til den 🙂 Citronsakllen gir lige et ekstra frisk pift sol modspil til de søde og tunge ingredienser, det kan jeg rigtig godt lide 🙂
God weekend