Go Back

Opskrift på dejlig hjemmelavet gløggessens

Ret Drik, Gløgg
Køkken Dansk
Keyword Alkohol, Amaretto, Gløgg, Jul, Portvin, Rom, Rødvin, Snaps
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 days

Equipment

  • Et stort patentglas

Ingredienser

  • 5 dl. rødvin
  • 3 dl. portvin
  • dl. mørk rom
  • ½ dl. amaretto kan udelades
  • ½ dl. snaps
  • 250 gram brun farin
  • 3 stk. økologiske appelsiner saften fra 2 stk.
  • 2 stk. økologiske citroner
  • 1 stk. æble
  • 1 stk. hel muskatnød
  • 3 stk. hele kanelstænger
  • 4 stk. enebær
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3 stk. stjerneanis
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 stk. kardemommekapsler
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. stødt nellike 5 hele
  • 5 stk. hele peberkorn
  • 25 gram frisk ingefær
  • ½ dl. rosiner og mandelsplitter

Sådan gør du

  • Kom rødvin, sukker, rosiner, mandler og alle krydderierne i en gryde på mellem varme. Sukkeret skal blot smelte, væsken må ikke koge.
  • Pres saften fra to appelsiner i gryden. Skær en appelsin, citroner og æble i skiver, læg i gryden.
  • Når sukkeret er smeltet slukker du for varmen og tilsætter portvin, rom og amaretto. (snapsen tilsættes først efter trækketid).
  • Hæld nu essensen på et stort skoldet patentglas sammen med alle ingredienserne. Nu skal essensen stå at "trække" i minimum 7-10 dage (gerne længere) inden den sies og hældes på skoldede flasker.
  • Inden gløggessensen hældes på flasker, tilsættes snapsen og efterfølgende sigtes essensen igennem en finmasket si. Stil på køl.

Hjemmelavet gløgg

  • Varm en ½ flaske god rødvin i en gryde med rosiner og mandelsplitter, når vinen er brandvarm tilsættes ca. 2 dl. gløggessens. Juster smagen med essens og server i glas eller kopper med det samme.
  • Drik din gløgg som den er eller server til æbleskiver, julebag eller osteanretning.