Go Back

Opskrift på vidunderlig rugbrødslagkage

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Æblekage, Lagkage, Rugbrød, Rugbrødslagkage, Sønderjysk kagebord
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 225 gram mørkt rugbrød helst kernefrit
  • 50 gram mandler
  • 150 gram sukker
  • 6 stk. æg
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 6 spsk. boysenbærmarmelade
  • 4-5 dl. piskefløde
  • 75 gram mørk chokolade min. 52%
  • evt. lidt frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Del blommer fra hvider i hver sin skål. Pisk blommerne med sukkeret til det er helt lyst og ikke knaser længere. Det tager ca. 8-10 minutter med en håndmixer.
  • Kom rugbrødet (skåret i skiver) i en foodprocessor sammen med mandler, kakao, bagepulver, kartoffelmel, vaniljesukker og salt. Har du ikke en foodprocessor kan du rive rugbrødet på et rivejern, så det er helt fint krymmel.
  • Vend nu rugbrødsmelet i æggeblommerne med en dejskraber. Pisk nu æggehviderne stive og vend dem af flere omgange i rugbrødblandingen.
  • Hæld rugbrødskagedejen i en smurt springform og bag nederst i ovnen på 180 grader (alm. ovn) i ca. 50 minutter.
  • Ta´ rugbrødskagen ud af formen og sæt den til afkøling på en bagerist på køkkenbordet. Når kagen er afkølet, skærer du den igennem så du har to lagkagebunde.
  • Beklæd begge lagkagebunde med et lag boysenbærmarmelade og kom nu 3 spsk. flødeskum ovenpå den ene lagkagebund. Forsigtigt lægges den anden lagkagebund ovenpå bunden med flødeskum.
  • Dæk nu den øverste lagkagebund med resten af flødeskummet og pynt med revet mørk chokolade ovenpå samt hakkede mandler og evt. frysetørrede hindbær. Server til en god kop kaffe eller et glas portvin.