Go Back

Sprød thaisalat med kylling

Ret Aftensmad, Frokost, Kylling, Salat
Køkken Asiatisk
Keyword Asiatisksalat, Kyllingelår, Sundt, Thaimad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 2
Forfatter Anne Sofie

Ingredienser

Salat

  • 1 hoved hjertesalat eller anden sprød salat
  • 1 stk. avokado
  • 1 stor gulerod
  • ½ stk. mango
  • ¼ stk. agurk
  • ¼ stk. kinaradise el. en håndfuld radiser
  • 1 stk. rød snackpeber
  • 1 stængel forårsløg
  • 1 håndfuld sugarsnaps
  • 1 dl. bønnespirer
  • 1 håndfuld små cherrytomater
  • ½ dl. peanuts el. cashewnødder
  • ½ dl. mynteblade og koriander
  • 1 spsk. sesamfrø
  • ½ stk. limefrugt
  • evt. 1 dl. edamamebønner el. brune ris
  • evt. 1 stk. æg

Kyllingeunderlår

  • 4 stk. kyllingeunderlår
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. asiatisk sød chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket mynte og koriander
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 1 dl. cremefraiche 9%
  • 1 spsk. limesaft
  • 1-2 spsk. hakket mynte og koriander
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

Kyllingeunderlår

  • Mariner gerne kyllingeunderlårene i god tid, de kan også sagtens marineres og ovnsteges med det samme.
  • Hak mynteblade og koriander, rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Dup kyllingeunderlår med køkkenrulle og kværn godt med sort peber over dem. Kom dem ned i en frysepose og hæld nu marinaden ved. Bind en knude på posen og sørg for at massere marinaden godt ind i alle lår. Læg dem evt. på køl eller hæld dem i bradepande beklædt med bagepapir med det samme og drys med sesamfrø.
  • Kyllingelårene ovnsteges på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter, imens laves salaten

Salat

  • Pluk salaten, læg bladene på store tallerkener. Anret tallerkenen med alle grøntsagerne og tilbehøret, lav evt. lange strimler af agurk, mango og gulerod, placer det dekorativt eller tilfældigt.
  • Drys salaten med mynteblade og koriander, sesamfrø og peanuts/cashewnødder. Lige inden servering hældes dressingen på i den mængde du ønsker, kyllingelårene lægges på tallerken eller serveres ved siden af.

Dressing

  • Hæld cremefraichen i en lille skål, pres limesaften ved og krydr med salt og peber. Kom hvidløg, mynteblade og koriander i en morter eller hak det fint.
  • Kom krydderurteblandingen i cremefraichen og smag til. Hæld dressingen over salaten ved servering.