Bland mel, bagepulver, sukker, vanilje, salt og kardemomme sammen i en skål - pisk det let med et piskeris så alle melklumper forsvinder.
Smelt 50 gram smør på en stegepande ved lave varmegrader. Hæld smørret over i en skål sammen med mælk, fløde, citronsaft og pisk det let sammen.
Pisk æggene i mælkeblandingen og hæld nu mælkeblandingen i melblandingen og pisk det sammen - det skal ikke overpiskes. Når dejen er glat og lind (den er tyk) vendes cremefraichen i med en dejskraber. Lad dejen stå i ca. 10 minutter. Sæt siruppen over.
Brug en øseske til at hælde dejen op på panden, forsøg at ramme samme mængde hver gang, pandekagen skal ikke flades ud, så panden skal ikke vendes i luften som traditionelle pandekager. Dejen flyder selv ud i den størrelse de skal have. Steg pandekagerne ved mellemvarme i et par minutter på hver side. Tilsæt lidt smør ved behov.
Stabel pandekagerne ovenpå hinanden på en tallerken eller et fad. Pynt med sirup, hakkede mandler, evt. hakket chokolade og bær.