Go Back

Amerikanske pandekager med hjemmelavet sirup

Ret Dessert, Pandekager
Køkken Amerikansk
Keyword Brunch, Morgenmad, Pandekager
Antal 10 stk

Ingredienser

Pandekager

  • 3 stk. æg
  • 4 dl. hvedemel
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • spsk. brun farin
  • dl. minimælk
  • 1 dl. piskefløde
  • 2 spsk. cremefraiche/ymer
  • 65 gram smør
  • 2 spsk. frisk citronsaft
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids salt

Hjemmelavet sirup

  • 2 dl. hvid sukker
  • ½ dl. brun farin
  • dl. vand
  • 2 spsk. revet citronskal (øko/usprøjtet) skallen af en hel citron
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

Amerikanske pandekager

  • Bland mel, bagepulver, sukker, vanilje, salt og kardemomme sammen i en skål - pisk det let med et piskeris så alle melklumper forsvinder.
  • Smelt 50 gram smør på en stegepande ved lave varmegrader. Hæld smørret over i en skål sammen med mælk, fløde, citronsaft og pisk det let sammen.
  • Pisk æggene i mælkeblandingen og hæld nu mælkeblandingen i melblandingen og pisk det sammen - det skal ikke overpiskes. Når dejen er glat og lind (den er tyk) vendes cremefraichen i med en dejskraber. Lad dejen stå i ca. 10 minutter. Sæt siruppen over.
  • Brug en øseske til at hælde dejen op på panden, forsøg at ramme samme mængde hver gang, pandekagen skal ikke flades ud, så panden skal ikke vendes i luften som traditionelle pandekager. Dejen flyder selv ud i den størrelse de skal have. Steg pandekagerne ved mellemvarme i et par minutter på hver side. Tilsæt lidt smør ved behov.
  • Stabel pandekagerne ovenpå hinanden på en tallerken eller et fad. Pynt med sirup, hakkede mandler, evt. hakket chokolade og bær.

Hjemmelavet sirup

  • Smelt lys og brun sukker på en stegepande ved mellemvarme, som når du laver brunede kartofler. Når sukkeret er smeltet tilsættes vand samt fintrevet citronskal og lidt salt. Rør med den palet. Vandet får i starten karamellen til at klumpe, men det skal nok blive til sirup ved jævnlig omrøring.
  • Når siruppen er ensartet, glat og flydende hældes den på et skoldet patent glas med låg. Brug din hjemmelavede sirup mens den er dejlig varm. Du kan gemme den i dit køkkenskab i et par uger.