Go Back

Tex-mex vaffelskåle

Ret Aftensmad, Frokost, madpakker
Køkken Amerikansk, Mexikansk
Keyword Taco vafler, Tex-mex, Vafler
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
1 time 15 minutter
Antal 12 stk.

Ingredienser

Tex-mex vaffelskåle

  • dl fuldkorns majsmel
  • dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 store æg
  • 3 dl. minimælk
  • ½ dl. vand
  • 1 dl. revet cheddar
  • 1 tsk. salt og peber
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. gurkemeje

Tex-mex fyld

  • 2-3 spsk. chili con carne pr. vaffel
  • 1 spsk. revet cheddar
  • 1 tsk. cremefraiche pr. vaffel
  • 1 tsk. salsa pr. vaffel
  • 1 tsk. finthakkede forårsløg
  • 1 drys friskhakkede chili
  • 1 spsk. avokado i tern pr. vaffel
  • 1 håndfuld friske mynteblade eller persille pynt

Sådan gør du

  • Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, krydderier, bagepulver osv.), tilsæt lidt mælk af gangen mens du flittigt pisker med dit piskeris så dejen ikke klumper.
  • Tilsæt efterfølgende æg og olie og pisk det hele sammen til en homogen glat dej. Tilsæt da revet cheddarost og rør i dejen et par gange til osten har fordelt sig. Lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 10 minutter inden den bages.
  • Fyld vaffelskåljernet med dej til det er halvt fyldt, lad det stå åben i godt 30 sekunder inden du lukker låget i. Bag skålene i ca. 4-5 minutter til de er gyldne og sprøde, vær ikke bange for at give dem lidt ekstra tid, så de blir rigtig sprøde. Stil dem på en bagerist til afkøling.
  • Fyld de bagte tex-mex vaffelskåle med ca. 3 spsk. chili con carne, find opskriften her : https://madfilosofie.dk/chili-con-carne-med-frisk-tomatsalsa/, gratinér evt. med lidt revet cheddarost og bag dem i en varm ovn i ca. 3 minutter. Pynt med salsa, små stykker avokado, finthakkede forårsløg og et drys af chili samt et par mynteblade og en limebåd.