Go Back

Banankage med valnødder og rabarber

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Bananer, Kage, Rabarber
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 150 gram smør 100 gram til kagedejen resten i glasur
  • 150 gram sukker
  • 5 stk bananer de må gerne være godt brune
  • 4 stk æg
  • 175 gram hvedemel
  • 3 stængler rabarber 2 stk. i kagedejen
  • 200 gram chokolade 52% 100 gram hakket i kagedejen resten i glasur
  • tsk bagepulver
  • 75 gram valnødder 50 gram i kagedejen
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 tsk flormelis til glasur

Sådan gør du

  • Skær smørret i mindre stykker og hæld det i en skål sammen med sukker. Pisk smør og sukker i ca. 3 minutter med en håndmixer. Pisk et æg i af gangen.
  • Mos eller blend bananerne og pisk dem sammen med dejen, tilsæt et drys salt, mel og bagepulver og pisk til dejen er homogen og uden klumper.
  • Hak nødder og chokolade groft og snit 2 stængler rabarber fint - vend det hele i dejen.
  • Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i ca. 1 time.
  • Lad den færdigbagte kage køle af inden den overhældes af glasur
  • Glasur : Smelt 100 gram chokolade med 50 gram smør i et vandbad, smag til med salt og flormelis. Stil chokoladeglasuren på køl i ca. 5 minutter og beklæd nu kagen med det. Pynt kagen med hele valnødder samt tynde skiver rabarber kogt i citronsaft, sukker og vanilje (kompot).
  • Kagen holder sig fint på køl i en 5 dage. forsegl kagen med madfilm så den ikke tager smag af grøntsager eller ost i køleskabet.