Go Back

Klassiske franske koteletter

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 4-6 stk koteletter
  • 1 stk løg
  • 1 stk porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 250 gram champignon
  • 3 dl piskefløde
  • 10-12 stk cherrytomater
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at rense og snitte alle grøntsager. Svits champignons i smør på en pande ved middel varme. Svits 1 tsk. tomatpure ved. Læg champignonerne til side i en skål til senere.
  • Svits løg, hvidløg og porrer i lidt olie i en pande. Krydr med salt og peber og timian. Stil til side. 
  • Krydr koteletterne i paprika og salt og peber, steg dem i olivenolie og lidt smør på en brandvarm pande i ca. 1 minut på hver side. Læg dem efterfølgende i et ildfast fad. 
  • Hæld fløde på panden sammen med alle grøntsager og flåede tomater, krydr med salt og peber og citronsaft og lad det varme igennem i et par minutter inden det hældes over koteletterne i fadet. Fordel cherrytomaterne jævnt i fadet.
  • Stil fadet med koteletter i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter. Kog ris og forbered evt. en let salat imens fadkoteletterne ovnsteges. 
  • Drys hakket persille over fadet med koteletter inden servering.